Szorgos manók és Mikulás(ok) a Csikyben

Megpihen a fáradt, vén Mikulás az elsősök körében. De az ajándékosztásról sem feledkezik meg! [Fotó: Máthé Johanna]

Idén is ellátogatott a Mikulás iskolánkba és a diákokat és tanárokat egyaránt megajándékozta. Ahogy az már megszokott, a X. évfolyam diákjai segítettek megadni az ünnep hangulatát december 5-én, csütörtökön.

A három tizedikes osztály diákjai azon szorgoskodtak már hetekkel a nagy nap előtt, hogy minél emlékezetesebbé tegyék ezt a napot, elsősorban az elemisták számára. Ezért idén egy újdonsággal is előálltak a Mikulás segédei, mégpedig a manójárással. A Mikulás érkezését megelőző napon, szerdán az elemistáknak egy levelet adtak át a tizedikes manók, melyben azt a feladatot kapták, hogy a kapott kifestőket másnap kiszínezve kell hogy felmutassák az ajándékért cserébe.

Csütörtökön aztán megérkezett a Mikulás és a segédeivel bajárta az iskolát, hogy mindenkit meglephessen valamivel. A gimnazista és a líceumi osztályosok szaloncukrot kaptak, az elemi osztályosok pedig gazdag csomagban részesültek. A gyerekek énekeltek is a Mikulásnak, mielőtt megkapták az ajándékot. Az egész ünnepség vidám hangulatban telt.

Megjegyzendő, hogy a tizedikes évfolyam nemcsak a Mikulás-nap és a manójárás megszervezésében vett részt, hanem az iskola díszítésében is, ezzel is megteremtve az ünnepi hangulatot.

Mikulásjárás az elemi osztályosoknál [Fotó: Máthé Johanna]

« A 3 »

Mikulásjárás az V–VIII. osztályosoknál [Fotó: Sallai Krisztina]

« A 3 »

Mikulásjárás a IX–XII. osztályosoknál [Fotó: Naschauer Karina]

« A 2 »