Gasztro nap, avagy a közös főzés örömei

Gasztro nap a bentlakásban, a turizmus szakos diákok részvételével [Fotó: Pálóczi Dávid]

November 22-én, pénteken a Csiky Gergely Főgimnázium bentlakása iskolánk 30 turizmus szakos diákjától (a IX. B, X. B és XI. B osztályoktól) és három pedagógusától (Lévai Ildikó, Nyári Melinda és Hasas Paul) lett hangos. Míg iskolatársaink a már megszokott tanórákon vettek részt, mi ismét megtapasztalhattuk a közös főzés örömét egy gasztronómiai verseny keretén belül. Három, egyenként 10 fős csapat egy-egy vezetőtanár segítségével három óra alatt kellett hogy elkészítsen egy komplett menüsort, azaz levest, főételt és deszertet.

A sok munka után, amit fergeteges hangulat és hatalmas lelkesedés kísért, végül mindhárom csapat elkészült időben a nem kis feladattal és 13.00 órakor a zsűri elé járult az elkészült ételekkel. A bentlakás hirtelen megtelt a magyar töltött káposzta és palacsinta, az olasz lasagna és tiramisu, illetve a francia tepsis burgonya és a muffin csodálatos illatával.

A csapatok izgatottan várták a döntést , amely nem volt könnyű, annak ellenére, hogy a zsűri időközben négytagúra bővült és a három pedagógust immár Tóthpál Renáta aligazgató is segítette a döntéshozatalban.

A nap fénypontja az volt, amikor a bentlakás étkezőjében vidáman elfogyaszthattuk a finomabbnál finomabb falatokat, „mindenki egye meg, amit főzött” alapon! 🙂

Reméljük, hogy számtalan ilyen közös alkalom lesz még, hiszen mi, diákok nagyon élvezzük, mert a sok gyakorlat tesz igazán jó mesterré bennünket!

Köszönjük az iskola vezetésének, hogy a turizmus labort sikerült két új villanysütővel és egyéb szükséges, alapvető konyhai eszközökkel bővítenie! Ígérjük, igyekszünk jól kihasználni őket!

[Fotó: Pálóczi Dávid]

« A 2 »