Világot látni a tanulási folyamat része

BBTE-bemutató a Csiky Gergely Főgimnáziumban, 2019. november 12-én
[Fotó: Juhász Alexandra]

A címben idézett kijelentéssel kezdte bemutatóját Krippán Kinga, a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem kommunikáció szakos oktatója. Ő és két társa, Fodor János történelemtanár, illetve Tankó Helén, a kommunikáció szak hallgatója avattak be minket, csikyseket az egyetemi élet titkaiba és szépségeibe november 12-én, kedden.

Az említett dátumon a Csiky Gergely Főgimnázium középiskolás diákjainak egy része gyülekezett a díszteremben, hogy részt vegyen a BBTE által szervezett egyetembemutató tevékenységen. Kezdetnek egy kisfilmet vetítettek, amelyben iskolánk egykori diákjai is feltűntek, és amelyből kiderült, miként zajlanak Kolozsváron az egyetemi évek. A 21 kar választékos nyelvtanulási lehetőséget biztosít, így teremtve meg egy multikulturális környezetet.

A diákéletet színesítő KMDSZ (Kolozsvári Magyar Diákszövetség) is változatos programmal várja a diákokat, többek között gólyák éjszakája, gólyatábor, nyári táborok és diáknapok szervezésével. Az egyetem több ösztöndíj-lehetőséget is kínál; ilyen például a tanulmányi- és az érdemösztöndíj, valamint a szociális ösztöndíj. Lehetőség nyílik külföldi tanulásra is, az erre szolgáló Erasmus-program keretében.

A bemutató által betekintést nyertünk a kolozsvári felsőoktatási intézmény színes életébe, és rengeteg olyan információval gazdagodhattunk, amelyek segíthetnek majd minket az egyetemválasztásban!

[Fotó: Juhász Alexandra]