Jay Gatsby gólyapartija

Boldog gólyalányok és gólyafiúk a Csiky Gergely Főgimnázium idei gólyabálján, 2019. november 8-án [Fotó: Fodor Tímea]

Csillogás. Tánc. Szórakozás. E három szó jellemzi legjobban az idei gólyabálat, melyre november 8-án, pénteken került sor az Aradi Bábszínházban, s melynek témája a 2013-as A nagy Gatsby című film volt.

A műsor a gólyák nyitótáncával indult, melyet Păcurar Bianka és Andó Áron XII. A osztályos tanulók koreografáltak. Az 1920-as éveket megidéző produkciót követően a műsorvezetők, Naschauer Kinga és Czakó Zsolt (XII. A) köszöntötték a közönséget, majd megkezdődött a küzdelem a Gólyakirály és Gólyakirálynő címekért, melyek megszerzéséhez a gólyáknak nem csak ügyességre, de kreativitásra és „zenei ismeretekre” is szükségük volt. Idén összesen 22 tanuló bizonyíthatott, akiket, mint minden évben, egy szigorú zsűri pontozott, melynek tagjai iskolánk tanárai – Szente Gabriella, dr. Muntean Tibor, Ilona János – voltak.

Az első pontszám a gólyák öltözetére járt, hiszen Jay Gatsby gólyapartiján a korhoz illő ruhákban kellett megjelenniük. Ezután, az előző évek hagyományához hűen, a diákok bemutatkozó produkciói következtek, melyeket négyes, illetve ötös csoportokba rendeződve mutattak be. Voltak, akik tánccal készültek, s voltak, akik humoros szituációkkal, szóviccekkel, avagy paródiákkal szórakoztatták a közönséget. Ezt követően az ügyességi feladatokra került sor. A színpadot a gólyafiúk foglalták el, akiknek feladatuk egy spagetti lift építése volt. S hogy ez mit is jelentett? Minden versenyző a szájába vett egy-egy spagetti tésztát, majd hátratett kezekkel penne tésztát kellett ezekre felszednie. A felszedett tésztákat el kellett juttania egy, a színpad hátsó felében elhelyezett pohárba, anélkül, hogy bármelyik tészta leesne vagy eltörne. Miután lejárt a feladat megoldására szánt két perc, a fiúk átadták helyüket a lányoknak, akikre egy vizes-pingponglabdás próba várt. Minden gólyalány előtt hat vízzel megtöltött pohár állt sorban, s nekik egyetlen egy pingponglabdát kellett ezek mindegyikén végigfújni, természetesen időre.

A változatosság kedvéért ezt az ügyességi próbát egy zenés feladat követte, a Csavard fel a szöveget, mely igen egyszerű volt: minden gólya egy-egy dalrészletet hallott, utána pedig, különböző pontszámokért, megmondhatta a dal címét, vagy előadóját, vagy folytathatta a zeneszám szövegét. Ezután ismét ügyességi próbák következtek, most viszont a lányok kezdtek. Nekik a Pillecukor Csalival kellett megküzdeniük, mely abból állt, hogy öt darab, vízszintes botra felkötött pillecukrot kellett olyan erővel megfújniuk, hogy mikor azok visszalendültek, bele tudjanak harapni. Ezt a próbát, a Találj bele! című feladat követte, melynek a lényege az volt, hogy a fiúknak 4 méter távolságról öt pingponglabdát kellett beledobniuk egy dobozba, anélkül, hogy azok kipattannának.

A próba teljesítésével a műsor verseny része lejárt. Míg a gólyák a „backstage”-ben kifújhatták magukat, a zsűri elvonult, hogy összesítse a gólyák pontszámait, a közönséget pedig a Terrible Cover Band nevű csikys diákokból álló rockzenekar szórakoztatta.

Miután megszületett az eredmény, a gólyák felsorakoztak a színpadra, s izgatottan várták a bál és a gólyahét eredményeinek kihirdetését. A gólyaheti versenyek díját iskolánk diáktanácsának elnöke, Naschauer Kinga adta át, mégpedig Hrabovszky Viviennek (IX. A) és Cozma Emanuelnek (IX. B). Ezután tényleg semmi más nem maradt hátra, mint a tényleges verseny kiértékelése.

Harmadik helyen végzett Andrásoni Orsolya, Diel Eduárd és Rónai Zoltán (IX. A), második díjban pedig Almási Eszter (IX. A) és Cozma Emanuel (IX. B) részesült. S hogy kik bizonyultak a legügyesebbeknek idén? A Gólyakirálynő címet Vincze Viktória (IX. C) nyerte el, a Gólyakirály pedig Spir Attila Ádám (IX. A) lett.

Köszönjük szponzorainknak, hogy lehetővé tették az idei gólyabál megszervezését, a műsorvezetőknek pedig, hogy izgalmassá, hangulatossá varázsolták az estét.

Minden gólyának gratulálunk és további élménydús tanévet kívánunk nekik.

[Fotó: Fodor Tímea]

« A 2 »