Jutalom hétvége a „ROSE”-os diákjainknak

ROSE-os diákok és pedagógus kísérőik a Rozsda-szakadéknál, 2019. október 20-án

Az elmúlt tanévben iskolánk is csatlakozott a R.O.S.E. országos projekthez (Romanian Secondary Education Project), amely a Csikyben a „Fii B.A.C.: Bun, Ambitios, Competent”, azaz „Légy jó, ambiciózus és kompetens” jelige alatt indult útjára. A projekt keretében iskolánk számos diákja az érettségi tantárgyakból szervezett külön felkészítő órákon vett részt, melynek eredménye nem maradt el, sokaknak egy, akár két jeggyel is javítani sikerült addigi átlagán.

A jobb eredmények elismeréséül a Csiky Gergely Főgimnázium 36 diákja 2019. október 18–20. között egy feledhetetlen jutalomkiránduláson vehetett részt az Aranyos völgyében, amelyre Spier Tünde igazgatónő, Tóthpál Renáta aligazgatónő, illetve Lévai Ildikó és Hasas Paul turizmus szaktanárok kísérte el őket.

Habár úticélunk az Aranyos völgyében lévő Skipass szálloda volt, első megállónk a világosi Ioan Slavici emlékmúzeum volt, ahol a helyi tárlatvezető megismertette velünk az 1848–49-es forradalom ereklyéi mellett a hely szülöttjének, a múzeum névadójának személyes relikviáit is.

Utunkat nagyváradi sétával folytattuk, ahol a jövőnkre gondolva betekintést nyerhettünk az egyetemi élet szépségeibe. A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen egy harmadéves hallgató volt a kedves kalauzunk.

Késő délután érkeztünk meg az úticélunkhoz, ahol a szállásfoglalás után finom vacsora és játékokkal tarkított színes esti program zárta az első napot.

Szombaton a Fekete-Kövek sziklához, vasárnap pedig a Rozsda-szakadékhoz vezetett a gyalogtúránk, a kettő között pedig nem maradhatott el a szálloda belső, fedett medencéjében lejátszott vízipóló-meccs. A szauna adta relaxációs lehetőségeket is kihasználtuk és csapatépítő játékokkal fűszereztük a közös estéket.

Nagyon jól éreztük magunkat, s ebben a csodás, napsütéses időjárás is segített.

Hálásan köszönjük a lehetőséget a pályázat megalkotóinak, felkészítő és kísérő tanárainknak egyaránt, reménykedve egy hasonló jutalomban a jövő évben is!

[Fotó: Tóthpál Renáta, Lévai Ildikó, Fábián Gloria, Gazdag Dalma]

« A 2 »