A mesék szárnyán – nagyobbakkal

A Kriza János Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó Verseny Arad megyei szakaszának résztvevői 2019. október 11-én [Fotó: Nyári Melinda]

Október 11-én, pénteken délután iskolánk Tóth Árpád terme immár sokadik alkalommal adott otthont a Kriza János Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó Verseny megyei szakaszának.

Idén is, akárcsak az elmúlt években, a versenyen részt vettek a megye magyar iskoláinak diákjai, kísérő tanáraikkal együtt. Simonyifalváról, Pécskáról, az aradi Aurel Vlaicu Általános Iskolából és a Csiky Gergely Főgimnáziumból benevezett versenyzők mérték össze szövegtudásukat és előadókészségüket.

A résztvevők az V–VI., valamint a VII–VIII. osztályos korcsoportban versenyeztek. Sajnos, az utóbbi korcsoportban csak egyetlen versenyző indult, Simonyifalváról.

A versenyzőknek egy szabadon választott, legtöbb 5 perces népmesét kellett előadniuk. Mindannyiuk előadása megfelelt a fent említett követelményeknek, emellett külön köszönet jár nekik a gyönyörű népviseletekért. A három tagú zsűrinek – Nagy Gizella, nyugalmazott magyartanár, a zsűri elnöke, Nyári Andrea és Rudolf Ágnes magyartanárok – éppen ezért nehéz dolga volt, amikor rangsorolnia kellett a versenyzők produkcióit.

A kiértékelést és az eredményhirdetést Nagy Gizella vállalta fel. A szoros verseny eredménye a következő lett:

V–VI. osztály

I. díj (megosztva) – Gali Anita, Csiky Gergely Főgimnázium, felkészítő tanár Nyári Melinda, Popăț Cézár, Aurel Vlaicu Általános Iskola, felkészítő tanár Nagy Anikó
II. díj – Kocsik Renáta, 2-es számú Általános Iskola, Pécska, felkészítő tanár Köles Katalin
III. díj – Borbély Alexandra, Simonyi Imre Általános Iskola, Simonyifalva, felkészítő tanár Bier Henrietta

VII–VIII. osztály

II. díj – Kopacz Melánia, Simonyi Imre Általános Iskola, Simonyifalva, felkészítő tanár Bier Henrietta

Megyénket a Sepsiszentgyörgyön megrendezett országos döntőn (november 15–17.) Gali Anita és Popăț Cézár fogja képviselni. Gratulálunk nekik és sok sikert kívánunk az országos szakaszhoz!

[Fotó: Ilona János, Nyári Melinda]

« A 2 »