Püspöki vizitáció a Csikyben

Főtisztelendő Pál József Csaba temesvári római-katolikus megyéspüspök vizitációja a Csiky Gergely Főgimnáziumban [Fotó: Diószegi-Bondár Julianna]

2019. október 11-én, pénteken délelőtt 10 órakor Főtisztelendő Pál József Csaba temesvári római-katolikus megyéspüspök tisztelte meg látogatásával a Csiky Gergely Főgimnáziumot.

A látogatás szerves részét képezte annak a vizitációnak, melyet Püspök Úr és küldöttsége tett az arad-belvárosi egyházközségben, október 10-én és 11-én. Ft. Pál József Csaba megyéspüspököt elkísérte ft. Király Árpád marosi főesperes, arad-ségai plébános, Bakó László püspöki titkár és Tankó László, az Arad-belvárosi római katolikus templom kántora.

A küldöttséget Spier Tünde igazgató asszony, Tóthpál Renáta igazgató-helyettes, Matekovits Mihály, az RMPSZ Arad megyei tiszteletbeli elnöke, Back Mária, római katolikus hitoktató és Nt. Vékony Zsolt, református lelkész és vallástanár fogadta. Kellemes hangvételű beszélgetésnek voltunk a részesei, ahol az iskola múltja, jelene és jövője volt a téma. Főtisztelendő Pál József Csaba kiemelte többször is, hogy mennyire fontos az együttműködés. Ezután rövid sétát tett az iskolában, meglátogatta az I. A osztályt, ahol kedves szavakkal illette a kicsiket, megtekintette az új épületszárnyat, a dísztermet, majd a könyvtárban ért véget a látogatás.

[Fotó: Tóthpál Renáta, Diószegi-Bondár Julianna]