Kilencedikesek összerázó hétvégéje Sistarócon

Az összerázásra induló kilencedikes csoport a solymosi vár falainál [Fotó: Tóthpál Renáta]

2019. október 4-én, pénteken, a legtöbb diák örömmel sétált haza, hogy kipihenje a hét fáradalmait, iskolánk 9-ik évfolyama pedig egy összerázó hétvégére indult Sistarócra, egy Lippával szomszédságban álló településre. Mindenki izgalommal várta az indulás pillanatát, és az odaút is hasonló hangulatban telt; az autóbuszok hangosak voltak a nevetéstől, beszélgetéstől és a már ott elkezdődő ismerkedéstől.

Útközben a solymosi várhoz is kitérőt tettünk, ahol a csodálatos panorámában gyönyörködtünk.

A szállás elfoglalása, vacsora, valamint egy kis szabadidő után, amit pingpongozással, biliárdozással, csocsózással és egyéb játékokkal töltöttünk el, Rudolf Anna és Major Zsolt Balázs pszichológusok vezetésével megkezdődtek a programok, melyeken megtanulhattuk, hogy mi is igazán kulcsfontosságú ahhoz, hogy egy összetartó közösséggé váljunk.

Rengeteg izgalmas és szórakoztató feladattal telt el az este, majd ezek végeztével folytathattuk a szabadidős tevékenységeket; senki sem unatkozott, mindenki megtalálta a számára tökéletes elfoglaltságot. Bár másnap reggel senki sem volt túl kipihent, mégis ott folytatódott minden, ahol előző este abbahagytuk. Még jobban összeszoktunk a csapatépítő feladatokban, majd délután új élményekkel és barátságokkal indultunk haza.

Kijelenthetjük, hogy sikeres volt a hétvége, és valóban elindultunk azon az úton, hogy egy közösséggé váljunk. Továbbá köszönjük Páll Mária, Hasas Paul és Simon Tímea osztályfőnökök, valamint Tóthpál Renáta aligazgató fáradalmas munkáját, jelenlétét. És nem utolsó sorban a Pro Schola Csiky Gergely Egyesületnek és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek, hogy lehetővé tették számunkra ezt az alkalmat.

Következzen néhány vélemény a résztvevő diákoktól:

„Jó volt ez az összerázó hétvége, jobban megismertem az osztály- és évfolyamtársaimat, akiket eddig nem ismertem. A programok is nagyon jók voltak.” (Spasnici Sebastian, IX. B)

„Nagyon élveztem az összerázó hétvégét, jól szórakoztam, és sok új barátot szereztem.” (Miklós Zsanett, IX. C)

„Nekem az összerázó hétvége nagyon tetszett, főleg a játékok, amiket Zsolt bácsival játszottunk. Minden tetszett, meg tudtam ismerni az évfolyamtársaimat is, akik nagyon jó fejek. Szerintem minden kilencedikesnek el kellene mennie egy ilyen táborba.” (Miklós Ádám, IX. A)

„A közös programok nagyon tetszettek a játékosságuk miatt, és azért, mert így jobban megszoktuk egymást a többiekkel. Hihetetlen, hogy ezt mondom, de szerintem ezek után tényleg sokkal jobban meg fogunk bízni egymásban úgy, mint osztály és mint évfolyam.” (Spier Tamás, IX. B)

„Az összerázó hétvégén nagyon jól éreztem magam, megismerhettem jobban az embereket, velük együtt új élményeket is szereztem.” (Czank Vivien, IX. C)

„Nagyon jól éreztem magam ebben a másfél napban. Rengeteg új embert megismertem, és szerintem ezzel nem csak én vagyok így. Sok új barátság született.” (Almási Eszter, IX. A)

Az ismerkedős hétvége a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület részéről a magyarországi Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-hez benyújtott „Aradi magyar fiatalok harmadik közösségépítő hétvégéje” címet viselő, IFJ-KP-1-2019/1-000194-VAL-ELS/001 számú nyertes pályázatának köszönhetően jöhetett létre. Köszönjük a támogatást!

[Fotó: Tóthpál Renáta, Diel Eduárd]

« A 3 »