Néptáncoktatás október 7-től a Csikyben

Farkas Tamás és a békéscsabai Tabán Néptáncegyüttes további három tagja vidám néptánc-toborzót tartott október 2-án, szerdán a Csiky Gergely Főgimnázium udvarán, a néptánc iránt érdeklődő elemista, általános iskolás és középiskolás diákoknak
[Fotó: Bálint Erika]

A nagy hagyománynak örvendő néptáncoktatás az idei tanévtől új formában folytatódik. Nemcsak a próba napja változik meg (ezután hétfőnként lesz), hanem az oktató is. A békéscsabai Farkas Tamás Örökös Aranysarkantyús táncos, a Népművészet Ifjú Mestere, a békéscsabai Tabán Néptáncegyüttes művészeti vezetője fogja a kicsiknek és a nagyoknak is megmutatni ennek a hagyománynak a csínját-bínját.

Az október 2-i vidám néptánc-toborzón [Fotó: Bálint Erika]

Az elemi osztályosok számára nyolc órától két óráig lesz a hétfői programba beékelve a néptánc, a nagyoknak pedig délután. A délutáni próbák pontos kezdési idejét a jelentkezők számától függően fogják meghatározni.

Farkas Tamás első alkalommal október 7-én, hétfőn 15 órakor várja szeretettel a néptánc iránt érdeklődő V–XII. osztályos diákokat. Alább, kedvcsinálóként egy rövid videófelvétel, amelyen Farkas Tamás bonchidai férfitáncokat táncol.