Rákóczis Légy-Ott! Középiskolás Találkozó Nagyváradon és partiumi kirándulás

Nagyváradi sétán a Rákóczis Légy-Ott! Középiskolás Találkozón résztvevő 5 tagú csikys küldöttség dr. Muntean Tibor történelemtanár kíséretében

Szeptember 20–22. között öt csikys diák dr. Muntean Tibor történelemtanár kíséretében Nagyváradra utazott a Rákóczi Szövetség által szervezett középiskolás találkozóra. A Szövetség fő célja a Kárpát-medencei magyarság fenntartása és a külhoni magyarok kapcsolattartásának erősítése.

A Szövetség aradi szervezetének öt tagja – Back István Levente, Kovács Anita (X. A), Almási Dóra, Csonka Nikolett és Tóthpál Eszter (XI. A) – vett részt a Nagyváradon megszervezett középiskolás találkozón. Pénteken a Középsuli című ifjúsági sorozat néhány szereplőjével beszélgettünk, majd új információkat tudhattunk meg a Rákóczi Szövetség ifjúsági életéről, fejlődéséről. A napot a Kiss Kata zenekar, illetve Király Viktor koncertje zárta.

Szombaton idegenvezető kíséretében tekintettük meg Nagyvárad látványosságait, a magyarság szempontjából fontos épületeit. A délelőtti séta után Nagyszalontára utaztunk, ahol az Arany János múzeumot és a költő szülőháza alapján berendezett, ma már múzeumként működő emlékházat látogattuk meg. Később Világosra, a Bohus-kastélyhoz és a világosi várhoz is eljutottunk. A programokban gazdag nap után Aradra, a partiumi kirándulás utolsó helyszínére utaztunk, azaz tértünk vissza. Vasárnap délelőtt Arad belvárosában sétáltunk, majd kimentünk a Vesztőhelyre, ahol az aradi vértanúkra emlékeztünk.

Köszönjük a Rákóczi Szövetségnek az újabb kirándulási lehetőséget, és azt, hogy ilyen gazdag, élményekben dús hétvégét tölthettünk el középiskolás társainkkal együtt!

[Fotó: Tóthpál Eszter, Fekete Tibor Kristóf]

« A 2 »