Nyolcadikosok nyílt napja a Csikyben

Nyolcadikosok nyílt napja a Csikyben, 2019. szeptember 19-én [Fotó: Juhász Alexandra]

Csütörtökön, szeptember 19-én, a Csiky Gergely Főgimnáziumban gyülekeztek Arad megye nyolcadikosai, hogy együtt töltsenek egy délelőttöt és jobban megismerjék egymást és az iskolát, ahol kilencedik osztálytól tovább tanulhatnak. Elmondásuk szerint nagyon tetszettek nekik a tevékenységek, amelyeket a szervezők összeállítottak.

A diákok tíz iskolából érkeztek: az ágyai Olosz Lajos Általános Iskolából, a pécskai Gheorghe Lazăr Általános Iskolából, a kisiratosi Páter Godó Mihály Általános Iskolából, a zerindi Tabajdi Károly Általános Iskolából, a zimándújfalui Móra Ferenc Általános Iskolából, a Majláthfalvi Általános Iskolából, az Erdőhegyi Általános Iskolából, a simonyifalvi Simonyi Imre Általános Iskolából, az aradi Aurel Vlaicu Általános Iskolából és a Csiky Gergely Főgimnáziumból. Spier Tünde igazgató asszony köszöntő beszéde után a vendégek Rudolf Anna, iskolapszichológus irányításával ismerkedési játékokon vettek részt.

A Csikyt bemutató kisfilm megtekintése után a diákok a székük alján lévő színes papírok alapján alkottak újabb csoportokat, s így kaptak ismerkedési és csapatépítő feladatokat. Ezután egy már korábban jelzett meglepetés következett. Lévai Ildikó tanárnő és a turizmus szakos diákok egy kis harapnivalóval kedveskedtek a vendégeknek, ami viszont szintén egy feladattal járt: a megkóstolt finomságok minél több alapanyagát kellett hogy meghatározzák minél rövidebb idő alatt.

A nagyszünetben a házigazdák körbevezették a nyolcadikos diákokat az iskolában, majd a díszterembe visszaérve, Hasas Paul tanár úr vezetésével tévésorozatok címét kellett hogy kitalálják a főcímzenék alapján, ezenkívül logókat és bizonyos termékeket kellett felismerjenek a levetített reklámfilmek alapján.

A legsikeresebbnek a sötétzöld színű csapat bizonyult, akiknek gratulálunk, de valamennyi jövőbeli csikysnek sok sikert kívánunk! Az alábbiakban néhány diák élménybeszámolójából idézünk.

„Nekem nagyon tetszett a mai nap, jól éreztem magam. Sok új barátot szereztem, jobban megkedveltem a Csikyt és már alig várom, hogy ősszel itt kezdjem az új tanévet. Én a legjobban azt a feladatot élveztek, amikor különböző termékek logóit kellett felismernünk.” (Gál Viki, Kisiratos)

„Sok új embert ismerhettünk meg és egy egész jó napot tölthettünk el együtt.” (Frunza Adél, Simonyifalva)

„Nagyon jók voltak a játékok és örülök, hogy itt lehettem.” (Barbu Mark, Pécska)

„A legjobban a vetélkedő tetszett, amikor a csapatok összedugták a fejüket és próbálták megtalálni a megfelelő válaszokat. Nagyon érdekes volt ez a mai nap, és én biztos, hogy a Csikyben fogok tovább tanulni.” (Szanda Antónia, Arad, Aurel Vlaicu Általános Iskola)

[Fotó: Juhász Alexandra, Máthé Johanna]

« A 2 »