XV. Nemzedékek találkozója 2019

XV. Nemzedékek találkozója, az Alma Mater Alapítvány szervezésében

Tizenötödik alkalommal szervezi meg az Alma Mater Alapítvány a Nemzedékek találkozóját (korábbi nevén a Véndiák-találkozót). Az idei találkozó szeptember 20-án, pénteken és 21-én, szombaton zajlik majd az alábbi programmal.

2019. szeptember 20., péntek

– 17:00 órakor, a Csiky Gergely Főgimnázium dísztermében: Siska-Szabó Zoltán Az én világom című emlékkiállításának megnyitója. Siska-Szabó Zoltánt bemutatja Katona Péter, a békéscsabai Márvány Fotóműhely elnöke.

– 18:00 órakor, a Csiky Gergely Főgimnázium dísztermében: Kovách Géza – több mint tanár, könyvbemutató. A kötetet bemutatja Király András, a Szabadság-szobor Egyesület elnöke.

2019. szeptember 21., szombat

– 9:00 órakor ökumenikus istentisztelet az arad-belvárosi római katolikus templomban. Igét hirdet Simon Réka evangélikus lelkipásztor, iskolánk volt diákja. Közreműködik: Blénesi Róbert plébános, minorita atya, Baracsiné Dávid Zsuzsanna református lelkipásztor, Baracsi Levente református lelkipásztor, Jakab István evangélikus-lutheránus lelkész, Simon András arad-belvárosi baptista lelkipásztor, valamint Tankó László, az arad-belvárosi római katolikus templom kántora. Fellép Nagy Henrietta orgonaművész, a Vox Angelicus vonósnégyes és Tapasztó Ernő, színész.

– 10:30 órakor a véndiákok üdvözlése a Csiky Gergely Főgimnázium, illetve a Mihai Eminescu Általános Iskola (volt Zárda) udvarán, majd rövid hagyományőrző zenés-táncos bemutató.

– 11:00 órakor Nemzedékek találkozója és osztálytalálkozók a Csiky Gergely Főgimnázium, illetve a Mihai Eminescu Általános Iskola (volt Zárda) osztálytermeiben.

– 11:00 órakor Baranta-bemutató, majd kiállítás a Csiky Gergely Főgimnázium udvarán.

– 11:00 órától 15:00 óráig kézműves foglalkozás és bábozás kicsiknek és nagyoknak a Csiky Gergely Főgimnázium dísztermében.

– 20:00 órakor Retro parti a Jelen házban DJ Patent vezetésével.

A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!