Becsengettek az új tanévhez

2019. szeptember 9.: a Csiky Gergely Főgimnáziumban is becsengettek az új tanévhez [Fotó: Ilona János]
2019. szeptember 9.: a Csiky Gergely Főgimnáziumban is becsengettek az új tanévhez [Fotó: Ilona János]

2019. szeptember 9-én elérkezett a csikysek számára is az a nap, amelyet nem csak a diákok, de szerintem még a tanárok sem igazán vártak: az évnyitó. Egy (majdnem) verőfényes szeptemberi napon, amikor mindenki legmélyebb álmát aludta (volna), fel kellett kelni, hogy ünneplőbe öltözve köszönthessük az új tanévet…

A hagyománynak megfelelően az évnyitóra az iskola udvarán került sor, ahol a diákság apraja-nagyja mosolyogva, vagy épp szomorkodva várta, hogy elkezdődjön, aminek el kell kezdődnie. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Faragó Péter parlamenti képviselő, Arad megyei RMDSZ-elnök, Pellegrini Miklós, Arad megye főtanfelügyelő-helyettese, Főtisztelendő Sándor Tivadar, arad-gáji katolikus plébános és Bíró Emese, iskolánk szülői bizottságának alelnöke.

Az évnyitó fénypontjaként, Almási Valéria tanító néni vezetésével felvonultak az előkészítő osztályosok és elfoglalták helyeiket a számukra előkészített kis székeken. Két első osztályos kisdiák, Weichelt Hanna és Horváth Szilvia Viktória Szalai Borbála Legyen öröm a tanulás című versével köszöntötték fiatal (még náluk is fiatalabb) társaikat.

A szavalat után Spier Tünde, iskolánk igazgatója lépett a mikrofonhoz, hogy megnyissa az új tanévet és biztató szavakkal „öntsön lelket” a diákokba. Faragó Péter képviselő úr és Pellegrini Miklós főtanfelügyelő-helyettes úr is köszöntötte az egybegyűlteket, és számos jó tanáccsal látta el a tanulókat és a tanárokat egyaránt. Végezetül Főtisztelendő Sándor Tivadar arad-gáji plébános megáldotta a jelenlévőket és imádságban az Úristen segítségét kérte, hogy eredményes legyen az új, 2019–2020-as tanév.

Az évnyitó ünnepséget követően osztályfőnöki órák következtek, majd a diákok tanáraik kíséretében vonultak át a belvárosi minorita templomba, ahol 11 órától a Veni Sancte ökumenikus istentiszteleten vettek részt.

Mindenkinek eredményes tanévet kívánunk, tanárainknak sok türelmet, a diáktársainknak pedig kitartást, hisz „csupán” 35 iskolai hét vár ránk a következő nyári szünetig!

[Fotó: Ilona János]

« A 2 »

Zabojszky-Horváth Gábor fotóösszeállítása a szeptember 9-i tanévnyitóról:
Oldschool vs Newschool


Sajtóvisszhang:

Vidám és sikeres tanévet mindenkinek! (Takáts D. Ágnes, Nyugati Jelen)

Becsengettek (Pataky Lehel Zsolt, Aradi Hírek)