Amikor lezárul egy fejezet…

ballagas_8_sav

Június 7-én, pénteken, újabb 26 diák számára szólalt meg utoljára a csengő, hiszen eljött az idei nyolcadikos diákok ballagásának napja is. 

A kellemes időnek köszönhetően az általános iskolás diákok, a családtagok és legfőképpen a ballagók a hátsó udvaron gyűltek össze, hogy együtt ünnepeljék meg ezt a mérföldkövet. Az ünnepséget Dobos Carlos VII. osztályos tanuló szavalata nyitotta meg, majd Spier Tünde igazgatónő köszöntötte a jelenlevőket. Ezután Pellegrini Miklós főtanfelügyelő-helyettes vette át a szót, végül pedig Tapasztó Karla VII. osztályos diák búcsúzott ballagó diáktársaitól. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Tóthpál Renáta aligazgató, Szabó Mihály városi tanácsos, illetve Bíró Emese, a szülői bizottság alelnöke.

A búcsúztató beszédek után Back Mária nyolcadikos diákjai, azaz a ballagók elköszönésére is sor került. Először a Republic együttes Ha itt lennél velem című dalát énekelték el, majd Rónai Zoltán szavalt, s a végzősök nevében Komori Viktória mondott beszédet. Vékony Zsolt református lelkipásztor, protestáns hitoktató vezetésével az iskola V–VIII. osztályos diákjaiból álló gitárcsoportja is zenélt. S hogy a szavakat, énekeket tettek is kövessék, a megható pillanatokat ünnepélyesebb percek váltották fel. Hagyomány szerint eljött a kulcsátadás és a szalagtűzés ideje. A megtiszteltetés idén Andrásoni Orsolyáé és Diel Eduárdé volt, akik Balogh Adriennek és Dunai Márknak adták át a kulcsot, ezzel átruházva a „legnagyobbak” szerepét is.

Ám a ballagás nem csak a búcsúról szól, hanem a diákok munkájának elismeréséről is. Így hát elérkezett a tanulók által legjobban várt pillanat, a díjak és különdíjak átadása. Elsőként a magyar nyelv és irodalom területén kiemelkedő eredményt elért diáknak járó Böszörményi-díj talált gazdára, Rónai Zoltán személyében. Ezt a tanulmányi díjak átadása követte. S hogy kik voltak a legeredményesebbek? A legjobb tanulónak idén, 10-es átlaggal, Komori Viktória bizonyult, a második díjban viszont már ketten is részesültek, mégpedig Andrásoni Orsolya és Rónai Zoltán (9,77-es átlaggal). A harmadik helyen szintén két diák osztozott, Diel Eduárd és Spir Attila Ádám (9,69-es átlaggal), újabb hat diák pedig dicséretet kapott. Az elmúlt tanévben versenyekből sem volt kevés, így a különböző tantárgyak területén kiemelkedően teljesítő diákokat a szaktanárok is díjazták. A magyar nyelv és irodalomból, a matematikából, fizikából, képzőművészetből és zenéből jeleskedő tanulók vehették át díjaikat, amelyeket a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület biztosított.

Az ünnepség lassan a végéhez közeledett. Baracsi Zsuzsanna arad-belvárosi református lelkipásztor mondott áldást, majd a Himnusz is elhangzott, Rónai Zoltán gitárelőadásában. S hogy az ünnepséget hagyományainkhoz hűen zárjuk, lufieregetés következett. Végül a hozzátartozók és barátok is gratulálhattak a végzősöknek, átadhatták a virágokat, ajándékokat.

A nyolcadikosoknak sok sikert kívánunk a vizsgákhoz és középiskolás éveikhez is!

[Fotó: Juhász Alexandra]

« A 2 »