„Ide lábam, ne tova…” – már tizenegyedjére!

neptancgala_2019_sav

Május 28-án, kedden került sor iskolánk idei néptáncgálájára, melynek idén is a Ioan Slavici Klasszikus Színház nagyterme adott helyet. Csakúgy, mint eddig minden évben, a színház zsúfolásig megtelt; érdeklődő szülők, nagyszülők, családtagok, pedagógusok és diáktársak foglalták el a székeket. 

A műsort idén a legnagyobbak kezdték, akik kalotaszegi csárdást, szaporát és legényest táncoltak, őket pedig rendre a két előkészítő, az I., illetve a II. osztályos kisdiákok követték énekekkel, táncokkal, gyermekjátékokkal. Utánuk a Khell Jolán tanító néni által felkészített Kispacsirták következtek, akik népdalokkal arattak lelkes tapsot, majd a harmadikosok álltak színpadra népi játékfűzérekkel, tréfás verbuválással, karádi és rábaközi táncokkal kápráztatva el a nézőket. A IV. osztályosok kalocsai táncokat mutattak be, már párban is táncolva.

Kecskés Lóránt (XII. A), az iskola néptánccsoportjának egyik alaptagja lőrincrévi pontozóval állt a színpadra, majd Szabó Csilla zenetanár vezetésével iskolánk kórusa következett, dunántúli népdalcsokorral. Az énekhangot négy csikys diák, Szabó Tamás, Bella Viktória, Almási Dóra és Torma Alex citerajátéka kísérte. Györgyfalvi legényes táncot is láttunk, nem csak fiúk, hanem egy 12 éves lány, a békéscsabai Ardelean Ágnes bemutatásában.

Rábaközi táncokat mutatott be egy V–X. osztályos tanulókból álló vegyes csoport, Zámbori Renáta, iskolánk volt tanulója segítségével, utánuk vajdaszentiványi táncokat láthattunk a ballagó diákok előadásában. A műsor végéhez közeledve, Sztankó Károly néptáncoktató és a ballagók egykori tanító bácsija, Khell Levente pedagógus köszönt el a végzősöktől: Bitai Vivien, Kurunczi Viktória, Spier Szilvia, Kecskés Lóránt és Nagy Tamás utoljára léptek fel csikys diákként a néptáncgálán.

Spier Tünde igazgatónő mondott köszönetet Sztankó Károlynak, a táncos diákoknak, pedagógusaiknak és szüleiknek, majd pedig következhetett a finálé: általános és középiskolás diákok együtt táncoltak magyarpalatkai táncokat, szökős, sűrű magyar, sűrű csárdás és korcsos részekkel megfűszerezve a koreográfiát.

[Fotó: Ilona János]

« A 4 »


További fotók a néptáncgáláról Zabojszky-Horváth Gábor facebook-oldalán találhatók! Köszönjük a megosztást!