Tapasztalj és szervezz! – Középiskolás Vezetői Fórum

szeged_vezetoi_forum_sav

Április 26-án, pénteken, a Rákóczi Szövetség meghívásának eleget téve tíz csikys diák Hevesi Éva tanárnő kíséretében Szegedre utazott. Vezetői fórumon vettek részt, amelyet olyan középiskolás diákoknak szerveztek, akik jobbá szeretnék tenni vezetői képességeiket, s jobban meg szeretnék ismerni a Rákóczi Szövetség tevékenységeit. 

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke nyitotta meg az eseményt, ismertetve a programot és tömören összefoglalva a szervezet munkáját. A megnyitót követően a debreceni Agóra Tudományos Élményközpont két képviselője mutatott be légnyomással és folyékony nitrogénnel kapcsolatos kísérleteket. A napot ismerkedési esttel zártuk, ahol a rövid bemutatkozások után ismerkedési és logikai játékokkal szórakoztunk.

Szombaton reggel kb. 3 órás fórummal indítottuk a napot, ahol részletesen megismertük a pályázati lehetőségeket, a szövetség nyári táborait, majd élesben is kipróbálhattuk, hogyan zajlik egy pályázat eltervezése és megvalósítása. Délután Ópusztaszerre utaztunk, ahol a Nemzeti Történeti Emlékparkon belül megtekintettük a Feszty körképet és a parkban lévő jurtákat, a régi iskolát. Visszaérve Szegedre, táncházzal, élő népzenével és népdalokkal zártuk a napot.

Hazautazásunk előtt Erdélyi Klaudiával és Hunyadi Péterrel beszélgettünk a magyar hagyományokról, a népdalokról és a népzenéről, majd búcsúzóul elénekeltük együtt a Himnusz verbunkos dallamra írt változatát.

Köszönjük a Rákóczi Szövetségnek ezt a lehetőséget, és hogy ilyen gazdag, élményekben dús hétvégét tölthettünk el Szegeden.

[Fotó: Csonka Nikolett, Juhász Alexandra]

« A 2 »