„A leghosszabbik éjszakán elindulunk a fény után…” – Karácsonyi flashmob a Csikyben

karacsonyi_flashmob_2018_sav

Varga Miklós Karácsony idején* című dalával indultak a katolikus és protestáns vallásórások az idei karácsonyi flashmobra december 18-án, kedden háromnegyed 11-kor, a nagyszünet előtt néhány perccel. Nt. Vékony Zsolt protestáns és Back Mária katolikus vallástanár vezetésével, gitár- és dobkísérettel járták be az iskola folyosóit, miközben egyre többen csatlakoztak hozzájuk és énekeltek velük együtt. 

2016 karácsonya óta ez volt az ötödik flashmob (három karácsonyi és két húsvéti), s amint Vékony Zsolt elmondta, ezúttal a dalválasztással az volt a cél, hogy a diákok és a pedagógusok minél könnyebben kapcsolódhassanak bele a közös éneklésbe. Az első emeleten, Csiky Gergely mellszobránál állt le a flashmob-csapat, s zárásként a Pásztorok, pásztorok és a Mennyből az angyal című hagyományos karácsonyi dalokat énekelték el.

A flashmobról alább fotókat és egy kisfilmet is megnézhetünk, amelyben a „bemelegítés” pillanatait is láthatjuk. Ezzel a kis beszámolóval zárjuk az idei karácsonyi hírözönt és

a Csiky Gergely Főgimnázium vezetősége, tantestülete és weblap-szerkesztősége nevében kívánunk minden kedves diáknak, szülőnek és pedagógusnak, valamennyi olvasónknak és látogatónknak áldott karácsonyt és békés, boldog új évet kívánunk!

„Karácsony éjjel jöjj hozzánk,
Karácsony éjjel nézz le ránk,
Ezredszer is tégy velünk csodát!
A leghosszabbik éjszakán
elindulunk a fény után,
s karácsony lesz egész éven át!”

[Fotó: Dobrai Szilvia. Videó: Ilona János]

« A 2 »


* A Karácsony idején Bryan Adams Christmas time című dalának magyar fordítása.