A tanárok is karácsonyra hangolódtak

tanari_elokaracsony_sav

December 21-én, pénteken, a téli szünidő előtti utolsó napon a záró tantestületi értekezlet után karácsonyra hangolódtak a csikys pedagógusok. 

A folyosón felállított és feldíszített fenyőfa mellett magyar és román nyelvű karácsonyi dalokat énekeltek Nt. Vékony Zsolt, iskolánk protestáns vallástanára gitárkíséretével, majd Spier Tünde igazgató és Tóthpál Renáta aligazgató szólította név szerint a kollégákat (a Csiky Gergely Főgimnázium és a Kincskereső Óvoda pedagógusait), hogy átadja nekik az iskola ajándékát: a frissen megjelent évkönyvet (hogy legyen mit olvasniuk a hosszú téli estéken), egy határidőnaplót (hogy legyen mit teleírniuk 2019-ben), és egy szép zöld trikót, hátán a felirattal: Csiky – több mint egy iskola! (Úgy legyen!) Külön meglepetésként, Pálfi Anett és Leib György egy-egy szépen kivitelezett nyomtatványt is csatolt az ajándékcsomaghoz, rajta egy elgondolkodtató történettel, melynek címe A remete ajándéka. Akit érdekel, ide kattintva elolvashatja.

Csoportkép is készült a jelenlévőkről, majd feloldva a szigorú napi parancsot („Senki ne hozzon magával uzsonnát!”), válogatott finom falatok várták a tanári szobába visszatérő pedagógusokat. (Hm, tulajdonképpen hetente többször is szívesen alkalmazkodnánk ilyen szigorú napi parancshoz!…)