Határtalanul a turizmus szakon

arad_bekes_hatartalanul_sav

November első hete a „határtalan” barátságok felelevenítéséről szólt, elsősorban a X. és XI. turizmus szakos osztály diákjai számára. Iskolánk a Határtalanul! program keretében négy napon át vendégül látta a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium csapatát, amelynek tagjaival csodás pillanatokat, gazdag élményeket éltünk meg. 

A hétfői érkezés, a viszontlátás öröme egy tornyai tájházlátogatással folytatódott, majd kedden egész napos vársonkolyosi közös kirándulás következett. Ekkor már nagyon jól éreztük együtt magunkat,egyre szorosabb barátságok fűződtek, egyre családiasabbá vált a hangulat.

A szerda délelőtt a másnapi közös főzéshez szükséges alapanyagok bevásárlásával kezdődött, melynek során csapatokra osztva szorgosan tevékenykedtünk. Sikerült előkészíteni a másnapi ebéd hozzávalóit. Este egy fergeteges búcsúvacsorát fogyasztottunk el a Borosjenő melletti Jószerencse Malma (Moara cu Noroc) étteremben. A csütörtöki zárónap a közös főzés örömét hozta, békési barátainkkal együtt készítettünk el egy tradicionális, helyi specialitásból álló menüsort, amelyből nem maradhatott ki a csorba (savanyú leves), miccs és a palacsinta sem.

A közös programunk záró akkordjaként elfogyasztottuk a finom ebédet és közösen megegyeztünk abban, hogy a vidám percek, a fergeteges hangulat jövő év márciusában, Békésen folytatódik majd a Határtalanul! pályázat keretében.

Az együtt töltött feledhetetlen pillanatokért köszönet jár Palyusik Éva és Savolt Zoltán békési szaktanároknak, illetve Lévai Ildikó, Nyári Melinda és Hasas Paul csikys tanároknak.

A békésiek beszámolóját aradi látogatásukról ITT tekinthetjük meg.

[Fotó: Lévai Ildikó]

« A 2 »