Pályázat az 1848–49-es szabadságharc évfordulójára

enek_palyazat_1848_marcius_15_savAz idei év több szempontból is jelentős, többek között az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulója, illetve a Mátyás király-emlékév kapcsán. E két alkalomból Magyarország Chicagói Főkonzulátusa pályázatot hirdetett, melynek követelménye egy 5 perces videó, amely az egyik évfordulóhoz kapcsolódik. Szabó Csilla énektanárnő mozgósította a kórust és további közreműködőket, és az 1848–49-es forradalom témájára építkezve egy kisfilmet tervezett. 

A pályázat díjazására vonatkozó feltételek sajnos csak a Chicagói Főkonzulátus konzuli kerületére korlátozódtak, azonban készült egy videóösszeállítás is a beküldött művekből, s ezt épp a csikysek felvételei zárnak le, a Szabadság-szoborral a háttérben. Számunkra már önmagában ez is megtisztelő, azonban az, hogy felkerültünk a Nemzeti Regiszterre, igazi bravúrt jelent.

Ezúton is ki szeretnénk fejezni köszönetünket László Ferenc operatőrnek, aki a felvételeket elkészítette és az alább látható videót megszerkesztette.

A kórus tagjai: Anghel Orsolya (III. osztály, furulya), Szabó Tamás Attila (III. o.), Somodi Adrienn (IV. B), Szlaukó Viviane (IV. B, citera), Balogh Adrienn, Balogh Zita (VI. o.), Kisvárdai-Spier Tamás (VII. o.), Almási Dóra (IX. A, citera), Păcurar Bianka (X. A), Diószegi-Bondár Julianna (X. B), Andó Réka (X. C), Köteles Nikolett, Simpf Angelika (XI. A), Back Annamária (XII. A). Közreműködött Andó Áron és Kecskés Tamás (X. A), akik sárközi verbunkot táncoltak, valamint Naschauer Kinga (X. A), aki egy rövid gondolatot tolmácsolt.

A Nemzeti Regiszterre felkerült videóösszeállítás linkje: https://chicago.mfa.gov.hu/news/1848-49-es-forradalom-es-szabadsagharc-temaban-erkezett-palyazatokbol-keszuelt-kisfilmek.

[Fotó: Antalfy Norbert]

« A 2 »

[Videó: László Ferenc, operatőr]