Gasztro verseny – Iskola másként a turizmus szakon

gasztroverseny_sav

A turizmus szakos diákok, kivéve a XII. osztályosokat (az érettségi felkészítők miatt), minden évben közösen tervezik meg az Iskola másként hét programját. Így történt ez idén is, a négy osztályfőnök (Nyári Andrea – IX. B, Nyári Melinda – X. B, Hasas Paul – XI. B, és Lévai Ildikó – XII. B), köztük a két szaktanár (Lévai Ildikó és Hasas Paul) már régóta tervezgette, hogy milyen programokkal fogja megörvendeztetni a diákokat. A tervezés meghozta a méltó eredményt, a hét folyamán a legsikerültebb tevékenységnek a gasztro verseny bizonyult. Ezt idén próbáltuk ki először. 

A gasztro versenyre kedden, március 28-án került sor az iskola bentlakásának étkezdéjében. A diákok hat fős csoportokat alkotva először megvásárolták a feladat teljesítéséhez szükséges alapanyagokat (ehhez egy óra állt a rendelkezésükre), majd kb. egy bő óra alatt el is készítették a minden csapat számára kötelező két ételt (azaz a feladatot!), az előételként felkínálható hidegtálat és az édességként szolgáló desszertet. A négy osztályfőnök sem tétlenkedett közben, ők is egy csapatot alkotva teljesítették a már említett feladatokat.

A kemény munkával eltöltött óra után megszülettek a nagyon kreatív és szemet gyönyörködtető alkotások. Mivel ez a verseny az idén indult, ezért minden résztvevő csapat oklevelet és csokit is kapott a zsűritől, de két csapat a kiemelkedő teljesítménye jutalmául külön meglepetésdíjban is részesült Lévai Ildikó szaktanár jóvoltából.

Mivel a verseny nagy népszerűségnek örvendett a diákok körében, ezért jövőre újra műsorra tűzzük az Iskola másként programjaként, egy kicsit átértelmezve, mai gasztronómiai szakkifejezéssel élve.

[Fotó: Lévai Ildikó]

« A 3 »