Vidám Versek Versmondó Versenye

vvvv_kisebbEgy tavaszi napon, 2018. március 23-án, pénteken, bár a tavasz helyett akkor még mindig a téli időjárás volt az uralkodó, a kisiratosi Páter Godó Mihály Általános Iskolában megrendezték a Vidám Versek Versmondó Versenyének V–VIII. osztályos megyei fordulóját.

A 14.00 órától kezdődő vetélkedőn sok humoros szöveget hallhattunk a tehetséges diákoktól, akik Pécskát, Kisiratost, Simonyifalvát, illetve Aradot, az iskolánkat képviselték. 

A versmondások után a zsűri elvonult meghozni az eredményeket, majd pedig a díjkiosztás következett. Mindkét kategóriából (V–VI., illetve VII–VIII. osztályosok) az első és a második helyezettek jutottak tovább az országos szakaszra. Az V–VI. osztályos kategóriában I. helyezett lett az ötödikes Szabó Hunor Simonyifalváról, valamint a Csiky Gergely Főgimnázium diákja, a hatodikos Dobos Carlos. A VII–VIII. osztályosok közül I. díjat nyert Rónai Zoltán, iskolánk VII. osztályos tanulója, második pedig a kisiratosi Lacsán Zsófia lett. A csikys versmondókat Nyári Melinda magyartanár készítette fel és kísérte el.

Ők négyen fogják képviselni megyénket a Szatmáron megrendezésre kerülő országos fordulón, április 20–21-én.

[Fotó: Nyári Melinda]