Irodalmi projektek a IX. A-ban

mitologiai_muzeum_sav

Az első félévben két irodalmi projektet is megvalósítottunk a IX. A osztályban. Az első egy mitológiai múzeum berendezése volt, a második pedig kódexlapok készítése. 

Ezekben a projektekben kiemelkedő szerep jutott a kooperatív csoportmunkának, a tanulói aktivitásnak, s a csoporton belüli verseny helyett az együttműködésen volt a hangsúly. A tanulók egyéni adottságaik, képességeik, érdeklődésük függvényében választották ki a csoporton belüli részfeladatokat, s járultak hozzá a végtermék/végtermékek elkészüléséhez. A projektek utolsó szakasza a produktumok bemutatása volt. Akik jártak a IX. A osztálytermében, már láthatták ezeket a termékeket. Akiknek viszont nem volt erre lehetőségük, azok alább most megtekinthetik. A mitológiai múzeumról Rákóczi Rebeka, IX. A osztályos tanuló készített rövid beszámolót, Juhász Alexandra fotókkal dokumentálta, a kódexlapokat pedig Sáfár Emese digitalizálta.

Mitológiai múzeumunk

A IX. A osztály Rudolf Ágnes magyartanár segítségével mitológiai múzeumot rendezett be az osztályteremben. Egy hűvös őszi reggelen az osztályunkban nagy volt a nyüzsgés. Mindenki az utolsó simításokat végezte. Volt, aki a plakátját, az asztalát díszítette, de volt olyan is, aki beöltözött valamelyik görög istennek/istennőnek. Láthattunk kék hajú Hádészt, hosszú fürtű Zeuszt, de köztünk volt Héraklész és Prométheusz is. A múzeumban voltak Poszeidónt ábrázoló rajzok, ugyanakkor megtekinthettük a háromágú szigonyát is. Fényképezkedni lehetett a Hérát és Zeuszt jelképező tárgyakkal, például aranyalmával és villámmal. A trójai várról és az Akropoliszról egy-egy makett készült. Mivel Aphrodité a szépség istennője, virágokkal, kagylókkal és gyümölcsökkel díszítették ki az ő asztalát. Medúza és a fiktív lények is bemutatásra kerültek a múzeumban.

A projekt által játékos módon ismertük meg mélyebben a görög isteneket és a mitológiai lényeket. Múzeumunkat sokan megcsodálták. Köszönjük a tanárnőnek, hogy segített azt megvalósítani!

Rákóczi Rebeka

   Mitológiai múzeum [Fotó: Juhász Alexandra]

« A 2 »

   Kódexlapok [Szkennelés: Sáfár Emese]

« A 3 »