Vers, szeretet, vendégek – Az V. és VI. osztályosok karácsonyi műsora

karacsony_5-6_sav

December 18-án, a hét első napján délután került sor a Csiky Gergely Főgimnázium idei V. és VI. osztályos tanulóinak karácsonyi ünnepségére iskolánk Tóth Árpád termében. A közönség jeleneteket, szavalatokat és énekeket láthatott, hallhatott az általános iskolás diákok előadásában. 

Nyitányként iskolánk kórusa lépett fel karácsonyi dalokat énekelve, Szabó Csilla zenetanár vezénylésével. Az V. B osztály diákjai a Szívek karácsonya című zenés-verses összeállításukat mutatták be Hevesi Éva osztályfőnök irányításával. A karácsonyi verseket ismert és kevésbé ismert karácsonyi dalokkal fűszerezték az ötödikesek, majd Páll Antal (V. A) szavalata következett.

A versek után a Melyiket a kilenc közül? című jelenetet adták elő az V. A-sok, Erdei Emese osztályfőnök vezetésével. A történetből megtudhattuk, hogy az apa nagyon szerette mind a kilenc gyermekét és egyiket sem tudta odaadni a gazdag úrnak, mert mindegyik különleges volt számára. Utánuk Fekete Karolina osztályfőnök hatodikos diákjai léptek színpadra Karácsonyi vacsora című műsorukkal, amely betekintést nyújtott egy rohanó család vendégvárására. Kiürült a gázpalack, ezért nem készülhetett el a kalács, közben pedig a vendégek vicces tévéműsorokat néztek, melyeket ők maguk készítettek el. A műsor végén Vékony Zsolt tanár úr gitárkíséretével, a csillagszórók fényében a Ha pásztor lennél vagy bölcs és a Mennyből az angyal című dalt énekelték közösen a diákok.

[Fotó: Dobrai Szilvia]

« A 2 »