Kilencedikesektől volt hangos az intri – összerázódni JÓÓÓÓÓÓÓ!

nagyito_csapatepites_kisebbOktóber 20–22. között közösségépítő hétvégére került sor iskolánk bentlakásában, a Pro Schola Csiky Gergely Egyesületnek a magyarországi Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-hez benyújtott nyertes pályázatának köszönhetően, a Nagyító Alapítvány munkatársainak irányításával. Ezen az alkalmon 69 kilencedik osztályos diák vett részt, osztályfőnökeik – Hadnagy Éva, Nyári Andrea és Szente Gabriella – kíséretében.

A foglalkozásokat, amelyekre iskolánkban került sor, a szegedi Nagyító Alapítvány trénerei vezették, akik 12–15 fős csoportokra osztották a diákokat, így családiasabb, bensőségesebb légkört tudtak kialakítani. 

A program nagyon sűrű volt, egymást követték a megoldásra váró feladatok, játékok, kiscsoportos beszélgetések, unatkozni tehát nem lehetett. A nap végén pedig a tornateremben zajlott a nagycsoportos foglalkozás, ami azt jelentette, hogy mind a 69 résztvevő diák együtt játszott, vagy éppen elmélyedt egy színes gyertyafényes esti mesében. A legnagyobb népszerűségnek talán az udvaron lebonyolított csapatépítő játék, az Alcatraz bizonyult, amely arról szólt, hogy a képzeletbeli börtönből, amelynek falát egy kb. 1 méter magasra kifeszített spárga jelképezte, úgy kellett a csapat minden tagjának kiszabadulnia, hogy átlépje/ugorja stb. a zsineget, de ne érjen hozzá, nehezítésképpen pedig közben fogják egymás kezét.

kormany tamogatasAz egyszerre komoly és játékos hétvége nagyon gyorsan elrepült és még a bentlakás (egyesek szerint) szigorú házirendje sem tudta kedvét szegni a vidám társaságnak. Mindenki remekül szórakozott és nagyon örült az együtt eltöltött időnek, az „összerázásnak”.

Következzen néhány vélemény a résztvevő diákoktól:

„Számomra ez a hétvége nagyon különleges volt, hisz most először töltöttünk több időt együtt az osztállyal. Nagyok jó programok voltak, és tényleg elérték a célt, azt, hogy egy jobb osztályközösséggé rázódjunk össze.” (Csonka Nikolett, IX. A)

„Az aktivitások jók voltak, csak nagyon sűrű volt a program. Nekem a kiscsoportos tevékenységek nagyon tetszettek és minden feladat nagyon ötletes volt és nagyon szórakoztató.” (Szimcsák Tamás, IX. A)

„Nekem az tetszett a legjobban, hogy olyan feladatok voltak, amikkel szórakozni és egyben tanulni is lehetett. Megtanultunk egymásra figyelni, meghallgatni egymást, és megismertük egymást. Sok barátot szereztünk más osztályokból is. A játékok közül mindegyik tetszett, de az volt a legjobb, amikor az egész osztály együtt lehetett és játszhatott.” (Böhm Rebeka Melinda, IX. B)

„Nagyon jó volt a hétvége. Jobban megismerhettük osztály- és évfolyamtársainkat. A trénerek is kedvesek voltak, igazából minden jó volt, bár akadt némi kifogásolandó dolog, de azok eltörpülnek a sok jó élmény mellett.” (Schifler Patrícia, IX. A)

„Nekem a reggeli zenés költés tetszett a legjobban. Jók voltak a játékok is. Nagyon örülük, hogy a hétvége után mindenki jóban lett mindenkivel.” (Balogh Nikolett, IX. C)

[Fotó: Nagyító Alapítvány]

« A 2 »