Lebilincselő előadás a szabadságról és a fegyelmezésről

pecsi_rita_kisebb2017. október 20-án, pénteken délután a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület szervezésében Uzsalyné dr. Pécsi Rita, neveléskutató, főiskolai tanár látogatott iskolánkba. Előadása különleges élményben részesítette a Tóth Árpád teremben megjelenő pedagógusokat, szülőket és nagyszülőket. 

A feldolgozott téma: Szabadságra nevelünk! Fegyelmezéssel? A színvonalas előadásban a jelenlévők a nevelés olyan irányvonalát ismerték meg, mely a gyermeket / kamaszt szabadságra neveli, de egészséges, folyamatosan bővülő korlátok közé tereli a kibontakozó szabadságra való törekvését. A korlátokat fegyelmezéssel, önfegyelemmel szabjuk és úgy, hogy következetesek vagyunk. A kétórás előadás olyan érdekfeszítő és lebilincselő volt, hogy szinte észrevétlenül telt el, még szívesen maradt volna tovább is a hallgatóság.

Négygyermekes édesanyaként a fegyelmezéssel kapcsolatos tapasztalataiból is megosztott velünk néhányat. Előadását érdekes ötletekkel, tanulságos történetekkel fűszerezte, állításait néhány kisfilm vetítésével is alátámasztotta.

[Fotó: Takáts Ágnes]