Határtalanul – Toldi nyomában

hatartalanul_szegediekkel_sav

Október 3–5. között került sor a Szegedi Szakképzési Centrum és az aradi Csiky Gergely Főgimnázium Határtalanul pályázatának első felvonására. 

Mindkét iskola IX. B osztálya Krämmer Erika aligazgatónő és Nyári Andrea osztályfőnök vezetésével október 4-én, szerda reggel 9-kor indult Aradról Szalontára, ahol közelebbről is megismerkedtek Arany János életének fontosabb epizódjaival.

Első megállóként Szalonta központjában megcsodálták Arany János szobrát, majd egy közös fénykép készítése után a Csonkatorony felé vették az irányt. Az Arany János Emlékmúzeumban tett látogatás után Arany János szülőházát szemlélték meg a diákok. (Kiderült, hogy nem az eredeti otthont szemléljük, csak annak rekonstrukcióját, ám az udvarban található gémes kút eredeti, Arany János is abból kortyolhatta a vizet gyerekkorában.)

A jól megérdemelt ebéd után a vidám társaság visszautazott Aradra, ahol délután a Csiky Gergely Főgimnáziumban egy Toldiról szóló társasjátékot állítottak össze, majd azt ki is próbálták a tanulók.

Másnap, 6-án a csikys diákok kíséretében a szegedi tanulók megkoszorúzták a Szabadság-szobrot, meglátogatták az Aradi Minorita Templomot, majd a Maros-part érintésével tiszteletüket fejezték ki a Vesztőhelyen, megemlékezve az aradi vértanúkról.

A pályázat következő része 2018. márciusban zajlik majd, amikor az aradi diákok látogatják meg Szeged városát.

További Határtalanul-anyagokat IDE kattintva találunk.

[Fotó: Kovács Róbert]

« A 2 »