Megkésett gratuláció egy arany- és egy ezüstéremért

meszar_zsofia_aerobic1Az őszi események forgatagában maradt, maradhatott ki egy gyors beszámoló az egyik végzős diákunk sportsikeréről. Most pótoljuk ezt, megkésve, de talán nem teljesen elkésve.

Az olaszországi Ancónában szeptember 22–24. között lezajlott 10. Aerobik Európa-bajnokságon Románia ificsapata egy arany- és egy ezüstérmet szerzett. Az Európai Tornaszövetség (UEG) által szervezett versenyen, amelyet minden páratlan évben rendeznek meg, a román aerobikosok csoport kategóriában az első helyen végeztek, maguk mögé utasítva Oroszországot és Magyarországot. A teljes ificsapat pedig ezüstérmet szerzett egy nagyon kiélezett versenyen Oroszországgal (aranyérem) és a házigazda Olaszországgal (bronzérem). 

Az ificsapat tagjaként Mészár Zsófia, iskolánk XII. A osztályos diákja is nagy mértékben hozzájárult a sikerhez. Őszintén gratulálunk neki, ahogyan társainak is! A 2017-es ificsapat tagjai: Mészár Zsófia, Francesca Morar, Sandra Dincă, David Gavrilovici, Isabela Dumitrașcu, Teea Milea, Lorena Jinga, Sarmiza Niculescu és Dragoș Darie.

Kiegészítés: az Aerobik Európa-bajnokság magyar nyelvű wikipédia-oldalán található éremtáblázatot Románia toronymagasan vezeti 23 arany-, 15 ezüst-, illetve 14 bronzéremmel.

meszar_zsofia_aerobic2_sav