Zentai vendégek a Csikyben

zentaiak_latogatasa_sav

Iskolánk nyolcadik osztálya szombaton, október 14-én, zentai diákokat látott vendégül. A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium összesen 36 tanulója érkezett Szerbiából Aradra. 

A vendégeket a Tóth Árpád teremben fogadtuk, ahol dr. Muntean Tibor igazgató úr és Spier Tünde matematikatanár köszöntötte őket. A Csiky Gergely Főgimnáziumot bemutató két kisfilmet vetítettünk le, majd a vendégek bemutatkozása következett. Szórád Endre kémiatanár, a csoport kísérője ismertette velünk az oktatási intézményüket, utána klarinétszólót és szavalatokat hallhattunk.

Az iskolaépület bejáratánál található Bolyai János-emléktáblát is megkoszorúzták zentai vendégeink, majd kíséretünkben körbejárták az iskola két épületszárnyát. Ezután rövid városnézésre indultunk. A Szabadság-szobornál dr. Muntean Tibor ismertette az emlékmű történetét, majd a városközpontban többek között a Minorita templomot, a Városházát és a Neuman-palotát tekintettük meg.

Jutott idő egy Maros-parti rövid sétára is, a Kultúrpalota érintésével. Útközben közelebbről is megismerkedhettünk határon túli vendégeinkkel és igazán jókat beszélgettünk. Végül elérkezett a búcsú ideje. Azzal a reménnyel bocsátottuk el diáktársainkat, hogy tartani fogjuk velük a kapcsolatot.

[Fotó: Juhász Alexandra, Back István Levente]

« A 2 »