Pénzmágnes – kulcs a gyarapodáshoz

penzmagnes_2017_savA Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT), Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa és a Magyar Mágnás Egyesület a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem partnerségében kétfordulós, egyéni tanulmányi versenyt hirdet magyar középiskolások részére Pénzmágnes – kulcs a gyarapodáshoz címmel. A verseny tananyaga a www.penzmagnes.ro honlapról érhető el.

Az idei versenyhez Kárpátaljáról és Délvidékről is csatlakoztak intézmények, ezáltal a kezdeményezés egy Kárpát-medencei megmozdulásra, megmérettetésre ad lehetőséget. 

A verseny menete:

  • október 26-án kerül sor a verseny első fordulójára 14–17 óra között; az 50 kérdésből álló tesztre a diákok egyénileg, online kell válaszoljanak a www.penzmagnes.ro oldalon;
  • november 29-én lesz a verseny döntője Kolozsváron; a döntőben a 20 legjobb eredményt elért diák méri össze tudását, a feladatok között esettanulmányok, tananyaghoz kapcsolódó kérdések várhatóak; a díjak odaítéléséről egy szakmai zsűri dönt.

A verseny fődíja 500 euró, második díja 300 euró, harmadik díja 200 euró készpénz, ezenkívül különdíjakat is osztanak.

A kétfordulós versenyen való részvételhez 2016. október 25-ig mindenkinek egyénileg kell regisztrálnia a www.penzmagnes.ro oldalon. Ezen az oldalon találhatóak a versenyszabályok és a felkészüléshez szükséges anyagok is.

További kérdéseket a penzmagnes.iroda@gmail.com email-címen, valamint a +40 264-431488-as telefonszámon lehet feltenni.