Mesztegnyő… Tábor? Nem! Otthon!

mesztegnyo_2017_sav

Sok éves hagyományt követve idén is Mesztegnyőn táborozhattunk augusztus 15–21. között, a Kárpát-medencei Honismereti Ifjúsági Találkozó alkalmával. (Amelyet idén immár 31. alkalommal szerveztek meg.) 

Kövesdiné Panyi Antónia (Tona) most is lelkesen fogadott minket. Rengeteg programon vettünk részt: az előadások mellett bulik, karaoké est, kézműveskedés, erdei vasutazás, bográcsozás a mesztegnyői Öreghegyen, sportvetélkedő, mozizás, íjászkodás adott élményeket.

Kedvencünk a szombati nap volt, amikor Balatonbogláron strandoltunk, borkóstolón vettünk részt (hisz akkor voltak a Boglári Szüreti Napok), illetve egyórás hajótúrára is eljutottunk.

Augusztus 20-án Gizi néni (az első táborszervező) emlékére koszorúztunk. Az ünnepség tiszteletére Gál Zoltán (veterán táborozó, régi csikys) saját versét olvasta fel, illetve Back Annamária (ének) és Tóthpál Béla (gitár) zenés összeállítással készültek. Aznap délután megkóstolhattuk az új kenyeret, majd a csoportok zenés-verses-táncos előadással léptek fel.

Köszönjük a lehetőséget, hogy ott lehettünk, Olasz Angéla tanárnőnek pedig a kíséretet!

Mesztegnyő vonzerejét bizonyítja, hogy régi veteránok – Tóth Gellért (12. alkalommal), Gál Zoltán (kilencedjére), illetve Murvai Dávid (szintén kilencedjére) – is rendszeresen vissza-visszatérnek oda. Alább két csikys táborozó véleményét közöljük.

„Mesztegnyőről csak jót hallottam korábban, mindenki dicsérte a tábort. Számomra is élmény volt, és kicsit bánom, hogy csak most részesültem benne. Ha tehetném, bármikor visszamennék oda táborozni még egy hetet.” (Pattus Dorottya, XII. A)

„Először 5 évvel ezelőtt voltam Mesztegnyőn, és azóta többször is visszatértem. Vonzása van ennek a helynek, aki egyszer ráérez az ízére, mindig visszavágyik. Tartalmas történelmi témájú előadásoknak, érdekes honismereti tevékenységeknek lehettünk részesei a néhány nap alatt. Ami miatt talán a leginkább visszavágyom ide, az a színes társaság, amely évről évre összegyűlik: magyarok Szerbiából, Szlovákiából és Romániából. Sokan visszajáró vendégek, így már régóta ismerjük egymást, barátok vagyunk. Arra biztatok minden csikys diákot, hogy ha lehetőségük van, ne múlasszák el felfedezni Mesztegnyő varázsát!” (Tóthpál Béla, elsőéves egyetemista)

Korábbi mesztegnyői képes beszámolókat ITT találunk.

[Fotó: Back Annamária, Gál Zoltán, Olasz Angéla, Pattus Dorottya, Tóth Gellért, Tóthpál Béla]

« A 2 »