Az idei képességvizsga eredményei

probavizsgak_sav2

Június 19–22. között vettek részt a nyolcadikosok az idei képességvizsgán, amelynek eredménye hangsúlyosan számít a IX. osztályba való beiratkozáskor. (A beiratkozási jegy 80 %-át ez, a képességvizsga átlaga, 20 %-át pedig az V–VIII. osztályok átlaga adja.) Június 30-án, pénteken délután az óvások utáni végleges eredményeket is kihirdették. Ma, július 3-án pedig már meg is kezdődött a kilencedik osztályba való beiratkozás. 

A képességvizsga előzetes eredményeit látva iskolánk nyolcadikosai összesen 13 óvást nyújtottak be, ezek közül 11 esetben emeltek a jegyen:
– román nyelv és irodalomból 7-et (ebből 6 esetben emeltek, 1 esetben csökkentettek a jegyen);
– magyar nyelv és irodalomból 6-ot (5 esetben emeltek, 1 esetben csökkentettek a jegyen);
– matematikából 1-et (ez esetben csökkentettek a jegyen).

A képességvizsgára beiratkozott 28 nyolcadikos közül 26-an értek el 5-ös feletti átlagot, az alábbi eloszlásban:
– 9 és 10 között → 2-en;
– 8 és 8,99 között → 5-en;
– 7 és 7,99 között → 9-en;
– 6 és 6,99 között → 5-en;
– 5 és 5,99 között → 5-en.

A legjobb eredményt Mészár Anna Orsolya érte el 9,50-es átlaggal, őt Rákóczi Rebeka (9,15) és Varga Gabriella Dalma (8,96) követi. Román nyelv és irodalomból két, magyar nyelv és irodalomból öt, matematikából pedig három diák ért el 9-est, vagy 9-es feletti átlagot. A képességvizsga csikys eredményeit IDE kattintva tekinthetjük meg.

Ma, július 3-án meg kezdődött a kilencedik osztályba való beiratkozás folyamata. A nyolcadik osztályt végzett tanulók szüleik és osztályfőnökük segítségével július 6-ig tölthetik ki a középiskolai osztályba való jelentkezési űrlapokat. Július 12-én kerül majd sor a választott osztályokba történő számítógépes elosztásra, ezután pedig július 13–17. között lehet a szükséges beiratkozási iratcsomót benyújtani ahhoz a tanintézményhez, ahová a tanuló a számítógépes elosztás során bejutott.