Harcművészek a határontúliakért, idén is

budapest_harcmuveszek_sav

Május 20-án, szombaton iskolánk 37 diákja részt vehetett a budapesti Pannónia Általános Iskolában tartott Harcművészek a határontúliakért elnevezésű kulturális és sportnapon. 

Reggel korán indultunk és szerencsésen, időben megérkeztünk a megnyitóra, ahol Simicskó István honvédelmi miniszter úr köszöntötte a résztvevőket. Ott talákoztunk iskolánk volt diákjával, Barta Róberttel, aki végig mellettünk volt a nap folyamán és mindenben készségesen segített. A diákokkal harcművészek, oktatók foglalkoztak, bepillantást adva az önvédelmi harci technikákba és a szablyával történő harc szabályaiba.

Tartalmas ebéd után még tartott a foglalkozás, majd oklevél- és sütiosztás következett. Már délutánra járt az idő, amikor a Parlamentet is meglátogathattuk. Nagyon kedves csoportvezetőt kaptunk, aki végigvezetett bennünket a csodálatos épületben.

Este hét órakor indultunk vissza és szerencsésen haza is értünk. Ezúton köszönjük a tartalmas programot, a szíves vendéglátást, és Hadnagy Éva tanárnő közreműködését a szervezésben.

A csoportot három pedagógus, Rónai Helén, Rudolf Anna és Khell Jolán kísérte el.


A korábbi évek hasonló témájú budapesti látogatásairól IDE kattintva olvashatjuk az akkori fényképes beszámolókat.

« A 2 »