Gyakorlócégek vására – verseny, élmény, tapasztalat, új barátságok

edu2job_sav

EDU2JOB: ez volt annak a nagyszabású eseménynek a neve, melynek keretében május 11–12. között immár ötödik alkalommal rendezte meg az Arad Megyei Tanfelügyelőség az Oktatás Vásárát, a Gazdasági Líceum pedig a Gyakorlócégek Vásárát. Mindkettőre az Expo kiállítási csarnokban került sor. 

Az Oktatás Vásárán a megye egyetemei, középiskolái, jelentős cégei és szervezetei mellett a Csiky Gergely Főgimnázium saját standdal képviseltette magát, a Gyakorlócégek Vásárán pedig két osztályunk szállt versenybe: az Omega Travel utazási iroda (Csik Andrea, Péter Adél, Vajdovics Gabriella, Bus Attila, Mikó Erik, Papp Dániel) a XI. B. osztály, a Magic House (Hudec Martina, Oláh Ibolya, Ónodi Bea, Györki Róbert, Horváth Dávid, Kecskés Márk, Mátyás Tibor) pedig a XI. C osztály gyakorlócégeként.

A magát nemzetközivé kinövő gyakorlócég-versenyen nemcsak az ország szinte valamennyi megyéjéből, hanem Magyarországról és Szlovákiából is érkeztek csapatok. A csikys diákok a nagyon erős mezőnyben derekasan helytálltak, nagyon szép standokon reklámozva a saját maguk által létrehozott cégeket. Egyik csapatunk sem szenvedett hiányt a kreativitásban, a lelkesedésben, bátran válaszoltak a zsűritagok szakmai kérdéseire, román és angol nyelven mutatták be cégeiket, eladtak, vásároltak, parnerkapcsolatokat teremtettek és meggyőzték az összes érdeklődőt arról, hogy szakmai szempontból ismét jól felkészült csapatok képviselik iskolánkat, Lévai Ildikó és Szente Gabriella felkészítő tanárok nagy örömére és büszkeségére.

Ennek megfelelően a pénteki eredményhirdetés izgalmai nem voltak hiábavalók, mindkét gyakorlócégünk az I. Dicséretet jelentő 4. hely boldog tulajdonosa lett, az Omega Travel a legjobb prezentáció, a Magic House pedig a legsikeresebb üzletkötő versenyszámokban jeleskedve.

Az ugyancsak péntek délelőtt megrendezett Virgil Madgearu gazdasági versenyen iskolánk csapata – Boldizsár Bettina, Orbán Petra (XII. C), Horváth Dávid, Kecskés Márk (XI. C) – az előkelő 4. helyet szerezte meg, a bukaresti, a kolozsvári és az aradi gazdasági iskolák mögött. A diákokat erre a versenyre Doba István, Kovács Ildikó, Szente Gabriella és Tóthpál Renáta szaktanárok készítették fel.

Értékes díjakkal, szép élményekkel, új barátságokkal gazdagodva zártunk egy fárasztó, munkával teli időszakot. Mindenképpen megérte, hiszen, amint azt a sulibuszon hazafelé tartva diákjaink mondták nagy lelkesedéssel: „…most még csak gyakorlat volt, de a jövőben ez lehet a szakmánk, akár a hivatásunk is…”