Tarka-barka strófák Marosán Csabával

tarka-barka_strofak_sav

Rendhagyó, interaktív magyaróra volt kedden, február 28-án reggel a Csiky Gergely Főgimnázium dísztermében. Az órát Marosán Csaba, a Kolozsvári Állami Magyar Színház legfiatalabb tagja tartotta iskolánk néhány osztálya számára. 

Amint megtudtuk, ez volt a negyvenkilencedik ilyen rendezvény, melyet ő maga „gerilla akciónak” nevez, s amelynek célja az, hogy megszerettesse az irodalmat a fiatalokkal, kicsalogassa a diákokat a virtuális világból, és interaktívan készítse fel őket az előttük álló érettségire.

Marosán Csaba Dsida Jenő életrajzát adta elő, kihangsúlyozva adott periódusokat a költő életéből: az iskolás éveit, emlékeit hetedikes magyartanáráról, illetve azt, hogy milyen nehéz időszakokon ment át a pénz hiánya miatt.

Az előadást egy, a diákok számára meglepő fordulattal zárta: készített velünk (mindenkivel egyszerre!) egy mosolygós szelfit, amit feltöltött a Facebookra, és megkért minket, hogy minél többen osszuk meg a képet, egy általunk kiválasztott Dsida-idézettel, hogy ezáltal is „terjesszük az irodalmat” a világhálón keresztül is.

[Fotó: Bacsilla Sándor]

« A 2 »