Csillagok háborúja-rajongóknak: a digitális Tarkin és Leia [Netkurkász]

guy_henry_tarkin-rogue_one_sav

Néhány hete, 2016 decemberében mutatták be a Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet című filmet, melynek cselekménye nem a legutóbbi (hetedik) rész utáni időben játszódik, hanem az 1977-es negyedik rész (Csillagok háborúja – Egy új remény) előtt, annak közvetlen előzményeként. A filmben Tarkin tábornok is feltűnik, akit Peter Cushing alakított az Egy új reményben. 

rogueone_plakatAzóta (tehát 1977 óta) „csupán annyi” történt, hogy a színész elhunyt (1994-ben), viszont Gareth Edwards, a Zsivány egyes rendezője ragaszkodott a megszokott archoz, nem szerette volna egy rá hasonlító színésszel helyettesíteni. Cushingot tehát „életre kellett kelteni”, s a feladattal az Industrial Light & Magic céget bízták meg. A munkában – amely közel 18 hónapig tartott – nagy segítségükre volt, hogy megtalálták azt a maszkot, amelyet az angol színész arcáról készítettek az 1984-es Top Secret! Című filmhez. Tarkin tábornok jeleneteit Guy Henry színésszel vették fel, akinek a fejére rögzített kamera rögzítette arcának minden rándulását, a trükkmesterek pedig erre a mozgóképre montírozták rá Cushing digitális képmását.

Ugyanezzel a módszerrel szőtték bele a Zsivány Egyesbe azt a jelenetet is, amelyben a 19 éves Carrie Fisher tűnik fel Leia hercegnő szerepében. A hírek szerint a tavaly december 27-én elhunyt színésznővel halála előtt már felvették a Csillagok háborúja következő, nyolcadik részében őt érintő jeleneteket. Mivel azonban úgy tervezték, hogy Carrie Fisher a 2019-ben sorra kerülő kilencedik részben is megjelenik, a rendezőnek és a producereknek kell eldönteni, hogy kiírják Leia hercegnőt a filmből, vagy CGI-módszerrel fogják helyettesíteni.

Az ABC tévécsatorna alábbi kisfilmjében Tarkin tábornok digitális újraalkotásának folyamatába tekinthetünk bele, de más trükkfelvételek készítését is nyomon követhetjük.

Minden kedves olvasónknak, látogatónknak és az ide kandikáló kíváncsiskodóknak, diákoknak, szülőknek, nagyszülőknek, hozzátartozóknak, pedagógusoknak és munkatársaknak is…
Kontrasztkiállítás – kiál(lí)tás a családokért