Karácsonyvárás a tanáriban

tanari_elokaracsony_sav

Akár hihető, akár nem, még a tanárok is várják a karácsonyt, nem csak a kis- és nagydiákok. Ennek „hivatalos” megnyilvánulására idén december 22-én, csütörtökön került sor, órák után, a tanári teremben. 

A derűs, családias együttlét elején hét csikys diák – Naschauer Kinga (IX. A), Pattus Dorottya (XI. A), Simon András (XI. C), Ilona Judit, Józsa Tamás, Máthé Noémi, Rudolf Anna (XII. A) – Hasas Katalin gyógypedagógus betanításával élő riportot készített a betlehemi gazdákkal, akik ilyen-olyan ürüggyel elutasítják az áldott állapotban lévő Mária és József befogadását. (Nincs elég hely, nincs elég étel, beteg anyóst kell ápolni, mit akarnak ezek a gyanús idegenek stb.) A fiatalok keresztény ifjúsági énekekkel is hozzájárultak az ünnepi hangulat megteremtéséhez.

Hadnagy Éva igazgató és Spier Tünde aligazgató „lépett színre” ezután, no nem versekkel vagy énekekkel, hanem szép piros határidőnaplókkal és ajándék füzetekkel, amelyeket jelképes ajándékként adtak át a jelenlévő pedagógusoknak, munkatársaknak. Azután fordult a kocka, az ajándékozókból ajándékozottak lettek: a küszöbön álló tisztségváltás miatt a Csiky tanári közössége egy-egy szép virágkosárral mondott köszönetet Hadnagy Évának és Spier Tündének a több éves áldozatos munkájukért.

Az együttlét további része beszélgetéssel, falatozással telt, majd pedig mindenki sietett haza, hogy az iskolai feladatok után végre az otthoni ünnepvárásra is jusson idő.

« A 2 »