„Érted is ég a gyertyaláng…” – Ötödikesek és hatodikosok ünnepvárása

karacsony_v_vii_sav

Csütörtökön, december 22-én a Tóth Árpád teremben az V–VI. osztályosok tették hangulatosabbá a karácsonyvárást. Szülők, nagyszülők, rokonok és testvérek figyelték csillogó szemmel a diákok énekét, szavalatát, jeleneteit. 

Az est két bemondója, Rónai Zoltán (VI. o.) és Tapasztó Karla Vanessza (V. o.) köszöntötte az egybegyűlteket. Rónai Zoltán egy Móra László-verset adott elő, de a műsor folyamán az ötödikes Kruzslitz Kyra Antónia, illetve Dobos Carlos Attila is szavalt. Iskolánk kórusa lépett fel Tirszin Csaba gitárkíséretével, majd az V. osztályos diákok Fekete Karolina osztályfőnök irányításával a Gábor karácsonya című jelenetet adták elő, Presser Gábor dalainak felhasználásával.

A hatodikosok Back Mária osztályfőnök betanításával a Karácsonyi villanások című jelenetet játszották el. Korhű jelmezeiknek is köszönhetően sikerült elröpíteniük a nézőket a Biblia világába, Betlehembe.

„Érted is ég a gyertyaláng…” – így kezdődik az Abigél című musical Karácsony esti dalának a refrénje. A dalt a hatodikos Gavrilă Erika Giulia adta elő az előadás végén, a meggyújtott gyertyák fényénél, majd a jelenlévők közösen énekelték el a Mennyből az angyalt, és… kezdődhetett az ajándékozás és a vakáció is! (Na jó, szabályosan csak holnap…)

[Fotó: Pattus Dorottya]

« A 3 »