Adomány-gépeket adhattunk ajándékba

adomany_gepek_sav

Egykori csikys diákok, jelenlegi szülők adományoztak iskolánknak számítógépeket, amelyekkel rászoruló tanulókat támogathatunk. A kapott gépeket a szükséges kiegészítőkkel együtt ma, december 16-án adtuk át a jelentkező diákoknak és hozzátartozóiknak, hol máshol, mint a Csiky Gergely Főgimnázium egyik informatika termében. 

Idén ősszel Mihălţian István (iskolánk 2000-ben végzett tanítványa), Bartis András és Szabó Róbert a korábbi vállalkozásukból visszamaradt gépeket ajánlott fel a Csiky Gergely Főgimnáziumnak, azzal a céllal, hogy rászoruló diákokat támogassunk velük. Az ajánlatot örömmel fogadtuk, s november közepén meg is érkezett a több mint két tucatnyi számítógép és periféria. Tüzetes technikai ellenőrzés következett, majd a még hiányzó eszközöket (képernyők, RAM-memóriák, billentyűzetek, egerek, csatlakozó kábelek) a támogatók és az iskola közösen pótolta. A számítógépes ajándékcsomagok összeállítását, a végső ellenőrzést és a külső egységek megtisztítását a XII. A osztály informatika szakos diákjainak segítségével végeztük el.

Ma, december 16-án, pénteken délelőtt Mihălţian István, Hadnagy Éva igazgató és az érintett diákok osztályfőnökeinek, illetve tanítóinak jelenlétében került sor a számítógépek átadására iskolánk első emeleti informatika termében. Ilona János számítástechnika tanár mutatta be az adományozókat, majd az adományozó ismertette röviden a technikai részleteket. A felajánlott gépeket így jellemezte: „Tanulásra, internetezésre, filmnézésre, zenehallgatásra egyaránt jók, csak az utolsó generációs 3D-s játékok nem futnak rajta, mivel a videokártya azokhoz nem megfelelő, de ezt leszámítva full működőképesek.” Ezt követően a jelenlévő diákok és szüleik, hozzátartozóik örömmel vehették birtokukba az előkészített számítógépeket.

Adomány-gépeket adhattunk ajándékba, s ezért őszinte köszönet az adományozóknak. Huszonhárom diák, huszonhárom család ünnepét tették szebbé ezzel a felajánlással. Az elmúlt heti cipősdoboz-akció s a tegnapi Csodasarok-átadás után újabb örömteli eseménnyel folytatódott az idei csikys karácsony.

[Fotó: Zsámbok Zoltán]

« A 2 »