Kalandozás a természettudományok világában

termeszettudomanyi_verseny_sav

December 7-én, szerdán, a Csiky-nap megnyitó ünnepségét követően iskolánk Tóth Árpád termében vetélkedőt rendeztek Kalandozás a természettudományok világában címmel az V–VIII. osztályos tanulók részére. 

Spier Tünde aligazgató szervezőként és műsorvezetőként mutatta be a 12 résztvevő csapatot: a Pécsi Református Kollégium Gimnáziuma és Általános Iskolája, a Szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium, a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum, az ágyai Olosz Lajos Általános Iskola, az aradi Aurel Vlaicu Általános Iskola, az Erdőhegyi Általános Iskola, a kisiratosi Páter Godó Mihály Általános Iskola, a Majláthfalvi Általános Iskola, a simonyifalvi Simonyi Imre Általános Iskola, a zerindi Tabajdi Károly Általános Iskola, a zimándújfalui Móra Ferenc Általános Iskola, illetve a Csiky Gergely Főgimnázium küldöttségét.

A négyfős csapatoknak több szinten is kellett helyt állniuk: a biológia, a matematika, a fizika, a kémia, illetve a magyar nyelv területén. A vetélkedő elején minden csapat egy rövid számítógépes vetítést mutatott be a saját településének és iskolájának környezetéről, flórájáról és faunájáról. Ezután az érintett szakok csikys tanárai által megfogalmazott különböző feladatokat kellett megoldaniuk, keresztrejtvényt töltöttek ki, villámkérdésekre válaszoltak, Európai Uniós zászlókat ismertek fel stb. A résztvevők újrahasznosítható anyagokból készített karácsonyi témájú pályamunkáiból a verseny előtt kiállítás is készült.

Mindenki jutalomban részesült a verseny végén, hiszen ez legfőképpen a játékról szólt. A legtöbb pontot elért csapat – Mészár Anna Orsolya, Tóthpál Eszter (VIII. A), Back István Levente (VII. o.), Spir Attila Ádám (VI. o.) a Csikyből – különdíjban is részesült.

[Fotó: Zsámbok Zoltán]

« A 2 »