Tehetségek díjazása

szent_marton_dijak_sav

Pénteken, november 4-én este az Aradi Ioan Slavici Klasszikus Színházban ünnepélyes keretek között különleges díjazásra került sor. Az Aradi Szent Márton Egyesület egyetemi ösztöndíjakat, táborozási meghívást, pénzjutalmat, könyveket osztott ki összesen 11 000 eurónyi összegben. 

Olyan diákokat díjaztak, akik a tavalyi iskolai év folyamán kiemelkedő eredményt értek el a művészet, természettudományok, humán tantárgyak, sport, sakk, vagy tánc terén. Az egyesület a tanfelügyelőségről kapott lista alapján hívta meg a jutalmazottakat.

A diákok egyenként 400 lejes pénzjutalomban (a csapatok tagjai pedig 200 lejesben) részesültek. Iskolánkból két diák kapott meghívást a rendezvényre: Kurunczi Viktória (X. A), aki a a Magyar Líceumok számára megrendezett Matematikaverseny nemzetközi szakaszán vett részt, illetve Back István Levente (VII. osztály), aki a Csillagszerző Matematikaverseny országos szakaszán második helyezést ért el. A pénzjutalom mellett oklevelet, könyvjutalmat és az egyesület szignójával díszített kulcstartót kaptak.

Gratulálunk nekik és kívánunk erre az iskolai évre is jó munkát!

[Fotó: Kurunczi Ferenc]