Valóra vált álmok [Netkurkász]

ikea_allatok

A gyermekek kedvenc elfoglaltságai közé tartozik a rajzolás és plüssállatokkal való játszadozás. Valljuk be, mi is odavoltunk ezekért, még akkor is, ha az alkotásunk a világon semmire sem hasonlított, vagy a plüssjátéknak hiányzott az egyik szeme, karja, lába. 

Ez a két tevékenység már önmagában is klassz, hát még milyen érdekes lehet, ha valaki épp az általa rajzolt állatkával játszhat? Az IKEA ezt a lehetőséget adta meg 10 gyermeknek. Tavaly decemberben az áruház megnyitotta kapuit a csemeték előtt, akiknek egyszerű volt a feladatuk: alkossanak. A rajzokat összegyűjtötték, majd a zsűri kiválasztotta a 10 legjobbat, ha lehet ilyet mondani, ugyanis mindegyik a maga módján volt különleges. Később a kiválasztott rajzokat elküldték egy indonéziai gyárba, ahol azokat „életre keltették”.

A svéd üzletlánc (amely épp a napokban jelentette be új áruházak építését Románia több városában) célja ezzel a projekttel egy karitatív célú pénzgyűjtés volt: minden megvásárolt plüssállat árából 1 eurót az Egyesült Nemzetek nemzetközi gyermeksegély-szervezetének, az UNICEF-nek jutattak.

IDE, vagy a fenti képre kattintva megnézhetjük a nyertes rajzokat.