Gólya7, csütörtök: Keresd a verset!

golya7_csutortok_sav

Csütörtökön, a gólyahét harmadik napján, a gólyapárok minden erejüket összeszedve a bennük rejlő Petőfit vagy Aranyt keresgélték. Feladatuk a következő volt: három találós kérdést kellett hogy megfejtsenek, majd a megfejtésként talált szavakat felhasználva négysoros verset kellett alkotniuk. 

„Nagy hidegben jég leszek, nagy melegben pára.” „Fehér pokróc egész földön, nem szövik, az égből jön.”Az ősszel, a nappal, a felhőkkel, az esőkkel, a hóval és mással kapcsolatos találós kérdések megfejtésére 3 percet kaptak, a versalkotásra pedig 5-öt. (Hát, nem kismiska, ugye?) A kis gólyapárok legjobb tudásukkal és a mentorok segítségével próbáltak egy-egy jól csengő verset írni a három szó alapján. Ki-ki a földön ülve, a falnak (vagy éppen a másik hátának) támaszkodva, néhányan nyugodtan, mások az izgalomtól sikongva oldották a feladatot. Végül a párok egy-egy tagja felolvasta a „költeményt”, amit a hídon lévő kíváncsi „szurkolók” tapssal fogadtak.

A verseket az ötletesség, illetve a kreativitás alapján pontozták. Az eredményeket és néhány képet a CsiGeDt facebook-oldalán tekinthetjük meg. Még több képet pedig itt, alább.

[Fotó: Kurunczi Enikő, Mártonfi Gedeon, Pattus Dorottya]

« A 3 »