Euroweek 2016 – Csikysek a magyar kultúra képviseletében

Euroweek_2016_sav

Szeptember 24-én, pénteken az aradi Moise Nicoară Főgimnáziumban rendezték meg az idei Euroweek-et, melyen a Csiky Gergely Főgimnázium küldöttsége büszkén képviselte a magyar kultúrát. 

Az Euroweek egy évenkénti találkozó az EU-tagállamok diákjai és tanárai számára, melyet szeptember végén rendeznek meg, minden évben egy-egy ország középiskolájában. Az idei, immár 25. találkozóra Romániában, Aradon került sor, több európai ország küldöttségének részvételével.

Az ünnepség kezdetén a román himnusz hangzott el, majd Major Csaba iskolaigazgató beszéde következett. Az idei téma a kulturális sokszínűség volt, így sokféle nemzetiség táncát, énekét láthatta és hallhatta a közönség. Felléptek a Kultúrpalota táncosai román táncokkal és énekekkel, de német és szlovák táncot is láthattunk, az aradi Sabin Drăgoi Művészeti Líceum csoportja pedig zenés összeállítással készült. Az eseményen iskolánk Kispacsirtái népdalokat énekeltek, majd a középiskolás néptáncosok egy csoportja magyarpalatkai táncokat adott elő.

[Fotó: Zsámbok Zoltán]

« A 2 »