Kolozsváron is fellobban az „olimpiai láng”

Sportolimpia_sav

2016. szeptember 21–24. között másodjára szervezik meg az Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpiát Kolozsváron. Ezen Erdély valamennyi megyéjéből közel hétszáz diák vesz részt, összesen 29 iskola képviseletében. A fővédnök idén Szabó Katalin többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász lesz. A sportesemény szervezői az RMDSZ, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Testnevelő Tanárok Országos Tanácsa, az Oktatási és Kutatási Minisztérium, illetve a Babeș–Bolyai Tudományegyetem. 

A második Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpián 6 sportágban (atlétika, kosárlabda, kézilabda, röplabda, labdarúgás, úszás), összesen 18 versenyszámban mérhetik össze tudásukat a jelentkező diákok. A Csiky Gergely Főgimnázium két sportágban képviselteti magát a versenyen, mégpedig férfi röplabdában és úszásban.

Iskolánk férfi röplabda csapatának tagjai: Ambrus Roland, Csomós Roland, Józsa Tamás, Katona Tihamér, Morariu Adrian, Sipos Walter, Siska-Szabó Lehel (XII. A), Kovács Ádám (XII. C), Csiszár Balázs (XI. A) és Kecskés Márk (XI. C).

SportolimpiaCsikys úszóink, akik a jövő héten a startkőre állnak: Kocsis Hedvig (XII. A – váltó), Kovács Kriszta (XI. A – gyors, hát, mell, váltó), Zabojszky Dávid (XI. A – gyors), Kecskés Márk (XI. C – gyors, hát, mell, váltó) és Benedek Walter (X. A – gyors, váltó).

Eredményes, sikerekben gazdag, sportszerű versenyeket kívánunk a résztvevő játékosoknak és csapatoknak. Az olimpiai eszmék és sportdicsőség szellemében győzzön a jobbik! HAJRÁ!!! ? ?