Egy hét Gergelyiugornyán

Honismereti_tabor_sav

Idén első alkalommal a Vásárosnamény melletti Gergelyiugornyán (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) szervezték meg a Honismereti tábort, melyre Romániából, Szlovákiából, Szerbiából, Ukrajnából és Horvátországból 4-4 diák kapott meghívást. Romániát a Csiky Gergely Főgimnázium négy tanulója – Bíró Endre (IX. C), Kecskés Lóránt, Kurunczi Viktória és Mureșanu Anna (IX. A) – képviselte, Czeglédi Csilla tanárnő kíséretében. A Honismereti táborban eltöltött egy hét ismerkedéssel, valamint számos emlékhely felkeresésével telt el. 

Július 11-én, hétfőn érkeztünk meg szálláshelyünkre, egy, a Tisza partján elhelyezkedő, kis faházikóhoz, ahol rövid bemutatkozást követően kipihenhettük a hosszú utazást. Másnap megcsodáltuk a tájat, amely Petőfi A Tisza című versét is ihlette, majd a szatmárcsekei temetőbe látogattunk el, ahol Kölcsey Ferenc sírja is található. Ezután mindannyian evezőt ragadtunk, és a napot egy kalandos kenutúrával zártuk a Túron. Másnap egész Szlovákiáig utaztunk, itt megnéztük Borsit, Dobóruszkát, meghallgattuk Szelmenc, a kettévágott falu szomorú történetét, végül pedig ismét a Zemplén Kalandparkban bobozhattunk.

A következő napokban a helyi aquaparkban, az Atlantikában töltöttünk egy kis időt, majd egy 50 km-es biciklitúrán vettünk részt a Tisza gátjain.

Eközben a rengeteg csapatösszerázó játéknak és az esti közös mozizásnak köszönhetően nagyon könnyen összebarátkoztunk a többiekkel, így szombat reggel szomorúan vettük tudomásul, hogy máris haza kell indulnunk. Remek alkalom volt ez a hét arra, hogy sok érdekes helyet látogassunk meg és számos új élménnyel gazdagodjunk. Nagyon örülünk, hogy részt vehettünk a táborban.

[Fotó: Czeglédi Csilla]

« A 2 »