Kirándulással zárták a tanévet a legkisebbek

Legkisebbek_kirandulasa_sav

Június 23-án, csütörtök reggel 44 előkészítős és első osztályos kisdiák indult el Nagyszentmiklósra, ragyogó napsütésben, négy pedagógus, Khell Jolán, Khell Levente, Hasas Katalin és Rudolf Anna kíséretében. 

Pécskán keltünk át a Maroson és a tízórait már Nagyszentmiklós hatalmas játszóterén fogyasztottuk el. Miután megvolt a szükséges mozgás és játék, a híres Nákó-kastély felé indult a csoport. A helyszínen Tamás Sándor, a Pro Bartók Társaság vezetője tartott rövid előadást Bartók Béla életéről. Sajnos, a kastélyt nem látogathattuk meg, mert felújítás alatt áll. Bartók emlékművénél elhelyeztük a koszorúnkat, megcsodáltuk a gyönyörű alkotást, majd megtekintettük a zeneszerző régebbi bronz mellszobrát is. Megcsodáltuk a rendezett sétálóutcát, majd Temesvár felé indultunk. A nagy meleg sem szegte kedvünket, a gyermekek végigénekelték az utat.

Temesváron megtekintettük az állatkertet, ahol a medvék, a majmok s a nagy testű madarak aratták a legnagyobb sikert a gyermekek körében. Még maradt idő egy búcsújátékra az állatkert játszóterén.

Úton hazafelé ismét szállt az ének, a bátrabbak mikrofont is kaptak a szép, légkondicionált, új buszon. Volt, aki sajnálta, hogy hosszú lesz a nyári vakáció, s így őszig nem láthatja a barátait, más örült, hogy már másnap kirándulni megy, s voltak, akik a nagyszülőkhöz tervezett látogatásról beszéltek.

Jó volt együtt lenni, s bizony szükség is volt a négy pedagógusra egy ilyen népes csapatban.

Kívánunk minden kisdiáknak tartalmas szünidőt, a pedagógus társainknak meg pihentető szabadságolást!

[Fotó: Hasas Katalin]

« A 3 »