Itt a nyolcadikosok ideje! Hétfőn kezdődik a képességvizsga

Nyolcadikos_probavizsga_2016_sav

Június 27-én, hétfőn a román nyelv és irodalom írásbeli vizsgával kezdődik a nyolcadikosok képességvizsgája. Másnap, kedden a magyar nyelv és irodalom (anyanyelv) vizsga következik, június 29-én, szerdán pedig a matematika feladatokkal kell hogy megküzdjenek. A képességvizsgára beiratkozott 21 nyolcadikos figyelmébe ajánljuk az alábbi tudnivalókat. 

– Mindhárom napon reggel 9 és 11 óra között zajlik az írásbeli vizsga. (Érdemes jól beosztani az időt, ne az utolsó negyedórában ébredjünk rá arra, hogy még mindent át kell írni a piszkozatlapról…)

– Az írásbeli vizsgák az új épületrész második emeletén lévő U23-as teremben lesznek.

– A vizsgázók ne felejtsék magukkal hozni a személyi igazolványukat (vagy, annak hiányában, az útlevelüket).

– A vizsgaterembe segédanyagokat (füzetet, könyvet, képlettárat, jegyzeteket stb.), illetve bármilyen típusú elektronikus kommunikációs vagy számolóeszközt bevinni szigorúan tilos! Ezek birtoklása a vizsgáról való azonnali kizárással jár, még akkor is, ha nem használták őket.

Figyeljünk az adatok kitöltésekor! Azokat csupa nagybetűvel írjuk be a megfelelő helyre, kerüljük az áthúzásokat, maszatolásokat, hiszen azok megkülönböztető jelnek számíthatnak, s a dolgozat érvénytelenítését eredményezhetik. A vizsgalapra csak kék színű tollal, vagy golyóstollal lehet írni, az esetleges rajzokat, grafikonokat fekete ceruzával lehet elkészíteni. Számológép, illetve bármilyen más számolóeszköz használata nem megengedett.

– A vizsga időtartama alatt szigorúan tilos bármilyen segédanyag használata, ahogyan az egymás közötti beszélgetés és a másolás is! A teremben hangot és mozgóképet rögzítő webkamera fog működni. A felvételeket az Arad Megyei Tanfelügyelőség veszi át és ellenőrzi, a személyes adatok kezelésére vonatkozó 677/2001-es törvény (és utólagos kiegészítései) betartásával.

– A javítókulcsot naponta a vizsga befejezése után függesztik ki. Azokat délután, vagy másnap reggel lehet megtekinteni.

– A képességvizsga szervezésénél és lefolyásánál tapasztalt esetleges szabálytalanságokat a 0800-801100-as telefonszámon, vagy a http://www.educatiepentruviitor.edu.ro weblapon lehet jelezni.

További információkat a Csiky Gergely Főgimnázium titkárságán, illetve a 0257-210002-es telefonszámon igényelhetünk. Sok sikert minden vizsgázónak!