A félévik közt Gyulán nyaraltunk!

Gyula_9A_10A_sav

Május 26–29. között iskolánk két osztálya, a IX. A és a X. A (diákjainak több mint a fele) az Arad–Gyula első kézfogása című pályázaton vett részt. Spier Tünde aligazgató, illetve Hevesi Éva, Páll Mária és Muntean Tibor tanárok kíséretében látogattunk Gyulára, ahol az Erkel Ferenc Gimnázium diákjai és tanárai fogadtak minket. 

Érkezésünk napján városnézésen vettünk részt, megkoszorúztuk Erkel Ferenc szobrát és az Erkel-házat is alaposan bejártuk. Meglátogattuk az Almásy-kastélyt, ahol lenyűgöztek minket a modern bemutatók (például hologramos vetítés). A gyulai várban való séta után este diszkó és zenés mulatság zárta a napot.

Másnap Ópusztaszerre kirándultunk, ahol a Feszty-körképet csodáltuk meg, szombaton pedig Békéscsabán megtekintettük Európa legnagyobb evangélikus templomát és ellátogattunk a Munkácsy múzeumba is. Délután a csapat egyik része a Gyulai Várfürdőben csobbant, míg a többiek a városban szabadidőztek.

Egy kis szabadidő minden este volt, ilyenkor „Gyula by night túrákra” indultunk a városban.

Vasárnap reggel elbúcsúztunk vendéglátóinktól és hazaindultunk. Köszönjük a gyulai szép napokat, elsősorban a főszervezőnek, Fodor György tanár úrnak! Reméljük, máskor is találkozhatunk még!

[Fotó: Muntean Tibor]

« A 2 »