Dobogón a csikys zenebarátok

csikys_zenebaratok

Május 11-én, szerdán rendezték meg a Sabin Drăgoi Művészeti Líceumban a Zeneszerzők barátai (Prietenii compozitorilor) című zeneversenyt, melyen néhány csikys diák is részt vett és szép eredményt ért el.

Iskolánkat három ötödikes tanuló képviselte: Diel Eduárd, Rónai Zoltán és Spir Attila Ádám. A verseny első szakaszában a résztvevő csapatok egy-egy feladatlapot töltöttek ki, majd a híres zeneszerző, Franz Joseph Haydn szerzeményeit kellett hogy felismerjék. Ezt követően néhány versenyző csillogtatta meg tehetségét egy-egy zenei híresség ismertebb művének bemutatásával. Rónai Zoltán Mozart Török induló című szerzeményét zongorázta el a résztvevőknek és a zsűrinek.

Eljött a várva várt pillanat, elkezdődött az eredményhirdetés. Először az előadásokat díjazták, ekkor Rónai Zoltán dicséretben részesült. Ezután a csapatverseny eredményeit hirdették ki. A Csikyt képviselői nagyon ügyesen teljesítettek, második helyezést értek el. Végül a már előzőleg beküldött számítógépes bemutatókat díjazták, melyeknek témája Franz Joseph Haydn élete volt. Ezen Spir Attila Ádám első, Diel Eduárd pedig harmadik helyezést ért el, s továbbjutottak a regionális döntőre.